Herkese Merhaba
Bugün sizlere Esra Turan kaleminden Dünya'nın Son Işığı kitabının yorumu ile geldim
Kasım ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 185 sayfalık bir kitap
Yıl 3000...
𖣂Bir tarafta barışçıl bir gezegen olarak dünya ile uyum sağlayıp, kötüleri toplumun büyük kesiminden yok etmeyi başarıp, savaşların yok olduğu, cinayet oranlarının neredeyse sıfıra yaklaştığı dünya inşa etmiş Severanos gezegeni ve prensi Alex.
𖣂Diğer tarafta karanlığın kötülüğün hüküm sürdüğü, köleleştirilmiş bir toplum, sonsuz bir üretim gücü, zayıf insanlar ve güçlü robotlar hayali ile Marvinos gezegeni ve prensesi Cassandra.
İyiliği ortadan kaldırıp dünyayı ele geçirmek için Cassandra ve babası büyük bir oyun oynayarak Alex'i ve gezegenini karanlığa hapseder.
𖣂Akrep bacaklarıyla böcek bir insan olan prenses Cassandra ve müritleri yılan kadınları ile artık yeni düzen, yeni dünya, yeni kurallar vardı. Bunlardan biri kesinlike rüya görmek yasaktı. Meditasyon vb. aktiviteler yapmak da kesinlikle yasaklanmıştı. İnsana iyi gelebilecek her şey yasaktı. Toplamda üç saatlik uyku hakkı vardı. Ev, dışarıdaki tehlikelerden uzak, güvenli bir limandı.
Cassandra'nın tek bir amacı vardı o da mavi ve parlak renkli melez kanı ile herkesten daha güçlü olmak istiyordu. Kehanetleri gerçekleşebilecek mi?
𖣂Karmaşık ve tehlikeli dünyada hayatta kalma mücadelesi veren Cenk ve ekibi Sabrina, Zoe, Fargo, Paul, Sara, Tom, Jack, Gio ve Deniz yani melez kanı taşıyanlar...
𖣂Diğer tarafta Daniel, Max, Pintus yani kötüler ve melez kanlarının peşinde olanlar...
𖣂Ve bu kötülerin yönetiminde güçsüzler arasında annesi ve kız kardeşi ile çalışmak zorunda kalan henüz kendisini keşfedememiş olan Lara.
𖣂Cenk ve ekibi Cassandra'nın deneylerine maruz kalan insanları korumak ve bu kötülüklere dur diyebilmek için savaş hazırlığı yapmaya başlayacaktır ve bu ekibe henüz haberi olmasa da deneye maruz kalmadan kurtulmayı ve ekibe dahil olacak Lara'yı da eğitmeleri gerekecektir.
Peki bu savaşı iyiler mi yoksa kötüler mi kazanacaktı?
İşte büyük gün geliyordu...
𖣂O gün Lara uzun zamandır kafasında sesler, uğultular duyduğu için hastaneye gider. Çıkışta ise; karşısına bereli bir çocuk çıkar. Kocaman bir yılan, kıvrımlarıyla tüm sağ kolunu kaplamış. Yeşil sert, anlamlı ve keskin gözlü, kaşının bir kısmı kazınmış, gözünde mor bir karartı olan, kavgaya karışmış bir serseri gibiydi Cenk, muzip bir gülümsemeyle ona bakıyordu ve dedi ki;
"Bu yolculuk, hem fiziksel hem de zihinsel bir savaş olacak Lara. Sabretmek, gücünü keşfetmenin anahtarıdır. İçindeki gücü bulduğunda, tüm bu zorlukların üstesinden gelebileceksin. Bu yüzden asla pes etme."
𖣂Bir yanda karanlığın içerisinden gelen sis dalgaları, kaosun ardında beliren karanlığın askerleri. Bir yanda Cenk, Lara ve ekibi karanlık bir orman ve gerçekleşmesi gereken bir kehanet.
𖣂Bilim kurgu, fantastik türünde olan kitabın devamını merakla bekliyorum. Yazarımızın ilk kitabı olmasına karşın çok akıcı, anlaşılır, sade ve akıcı bir kurgu, yer, mekan betimlemeleri muazzamdı. Kitabın ilk sayfalarında olayların öncesinin anlatılması konu bütünlüğü için artı puan olmuş. Ama karakter betimlemeleri devam kitabında yerine oturacağını düşünüyorum. Sayfa sayısının az olmasından kaynaklı olabilir mi diyerek olay örgüsü hızlı bir şekilde noktalandı, bu da biraz kopmalara neden olmuş ve satır aralarındaki boşluklar fazla dikkat çekiciydi. Bir de sadece bir bölümde geçerli karakter isim yanlışlığı vardı ama benim için bir sıkıntı olmadı.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ