Namaz, nefsin hastalıklarını tedavi etmeyi bekleyen en güvenilir hastane ve en başarılı tabiptir.
İç dünyası çökme tehlikesi geçiren biri için en emin sığınak da yine namazdır. Namazın ahlakı iyileştiren ve insanı kötü huylardan uzaklaştıran bir yönü olduğu su götürmez bir gerçektir.
Kur'an-ı Kerim'de namazın güzel ahlaka dönük olumlu etkilerine ve insanı kötülüklerden muhafaza edişine şöyle işaret edilmiştir:
ﺏ
“Şüphesiz namaz hayasızlıktan ve kötülükten meneder."
(Ankebût, 45).
"Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kılın. Şüphesiz ki iyilikler kötülükleri yok eder.” (Hûd, 114)
Selamun Aleyküm
Huzura Varınca adlı kitap Mecit Öztürk hocanın önemli eserlerinden biri. Tasavvufi bir bakış açısıyla huzuru, arayışı, maneviyatı kısaca yaratıcı ile buluşma anı olan namazı konu almıştır.
Mecit hocanin dili akıcı ve samimi olduğu için okuyucuyu sıkmaz. İçerisine biraz tasavvufi anlatılar ve şiirsel ifadeler, ayetler ve hadisler de serpiştirilince okunmaya doyulmaz doğrusu. Bu bakımdan biz okuyucular genelde tüm kitaplarını okuruz. Kalemi daim olsun. ♡
Maneviyatını güçlendirmek, namaza farklı bir gözle bakmak, inşallah anlamını daha iyi kavramak adına okunmanızı tavsiye ederim. Ara ara tekrarlara düşmüş ama genel olarak harika bir eser.
İstifadesi bol olsun.
17 Cemazi evvel