2024 11. kitabı
#Medusa'nın Ölü Kumları Merhaba sevgili kitap dostlarım! Bugün sizlere güzel bir fantastik seriyle geldim: Medusa'nın Ölü Kumları. Maral Atmaca'nın kalemiyle tanışma kitabım ve bir fantastik giriş kitabı için oldukça güzel. Kitabın kurgusu çok hoşuma gitti, ancak başlarda dili bana biraz sade geldi ve karakterler biraz basmakalıp geldi. Karakterlerin özelliklerini zaman içerisinde göstermek yerine çok dile getiriyorlar, bu da okuru bir süre sonra yorabiliyor. Ama bunun dışında her şey oldukça güzeldi. Size biraz da konusundan bahsedeceğim. Kitabın Kısa Konusu Kitabımızın ana karakteri ve dört kalkanın biri olan Elzem Akay, annesiyle babası boşanmış, abileri babalarıyla kalmış, Elzem ve kız kardeşi Itır ise annesinin yanında kalmış. Itır evden gitmek istemesine rağmen ablasına düşkün olduğu için onun yanında kalmış ve o da kalkanlardan biri. Elzem öğretmen, aynı zamanda evi, çalışanları ve annesini idare ediyor. Diğer iki kalkan ise Doğa ve Mara. Doğa, abisinin ayrıldığı eşi, annelerinin isteği üzerine onlarla yaşıyor. Mara ise evin asi hizmetçisi; çıkarcı olsa da sevdiğim karakterlerden biri. Bu dört kızımız, kendi hallerindeki hayatları arada sıkıntılar yaşasalar da yolunda gidiyor, ancak bir gece ritüele kurban gidiyor ve kendilerini farklı bir dünyada, Orta Çağ'da buluyorlar. Yedi klan olduğunu ve kendilerinin bu klanlardan olduklarını, fakat melez olduklarını öğreniyorlar. Geri dönmek için verdikleri çabalar sonucunda kendilerini büyük bir akademide buluyorlar. Burada, hepsinin hayatını daha da içinden çıkılmaz hale getiren olaylar yaşanıyor ve Savcı, Gediz, Hafız ve Asil karakterlerini tanıyoruz. Genel Değerlendirme Bir giriş kitabı için güzeldi. Serinin devam kitaplarını merak ediyorum. Şimdiden okuyacaklara keyifli okumalar!
Medusa'nın Ölü Kumları 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 02,006 okunma