Bu kitaba bir inceleme yazmam farz gibi bir şeydi :)
2024 53. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 22:56
Canım Üstadımın sirayet ettiği her şey derinlerimde fikir tohumları yeşertiyor.Duygunun mantıkla bu kadar ahenk içinde yol aldığı kaç eser vardır dünyada bilmiyorum.Fakat Risale-i Nur üslubu Risale-i Nur dili ve Risale-i Nur sihri diye bir şey kesinlikle var:) Bu kitap da tam olarak böyle bir sihre bulanmiş çalışmanın ürünü.Hayatımızdaki kilit noktalar zihnimizdeki anahtarlara kilit mesajlarla bağlanmış. Kitabın başlığına tezat yalnızca aile ve çocuk eğitimi merkezinde bir yol alınmayıp birey olan herkes için hazırlanmış hayatın her alanına ilişkin genel bir pusula kitapçığı. Bu noktada her müslüman için motivasyonel anlamda bir hatırlatıcı desem yanılmam sanırım. Ve ayrıca belirtmeliyim ki yeni yuva kuran ve yeni bir aile çatısı altında büyüyen her kardeşim için ayrıca faydalı bir reçete bütünü. Ben bu kitaptan birkaç tane edinip gittiğim evlerde bırakmayı düşünüyorum mesela:) Şimdiden kitabı edinen herkese iyi okumalar diliyorum, içindekiler kısmını da ön fikir oluşturmanız adına aşağı bırakıyorum: Önsöz Aile Çatısı Şehir ve Ülke de Bir Ailedir. Aile Kurumunun Sigortası: Ahiret İnancı. Ailedeki Tüm Fertlere Ahiret İnancı. Hanımlara Özel Bazı Tavsiyeler. Ailede Anne Şefkat Kötüye Kullanılmamalı. Anne, Her İnsanın İlk Öğretmenidir. Eyvah, Aile Bozulmaya Başlamış. Ailede Sevgi. Cennet Çocukları Zindandan Sultana Anne-Baba Korkusundaki Tatlı Lezzet Beyaz Saçlı Çocuklar İktisat Bereket Sebebidir. Maişet Derdi ve Çaresi. Mirasta Aile ve Kız Çocuğuna Adalet Nur'a En Meyilliler: Çocuklar, Yaşlılar ve Kadınlar...... Bediüzzaman'ın Çocukluk Yıllarından Aile Yansımaları* Gençler Önce Hayatı Tanıyın.. Ölümü Tanıyın.... Bir Varlık Olarak İnsanı Tanıyın Muhatabınızı Tanıyın. Sevgiyi Tanıyın. Sabrı Tanıyın Nimetleri ve Musibetleri Tanıyın Kanaat ve Şükür Hazinesini Tanıyın.. Hırs Düşmanını Tanıyın Tembelliği Tanıyın. Aile Kurumunu Tanıyın Maişet Derdine Düşmeyin Duayı ve Duadaki Sırrı Tanıyın. Tevbe Sığınağını Tanıyın. Tevekkül Kalesini Tanıyın.
Risale-i Nur'dan Çocuk ve Aile EğitimiKolektif · Çocuk ve Aile Eğitimi Yayınları · 05 okunma
1.158 Gösterim
Bana da alıp güzelce okumak farz oldu gibi 🌹
AYŞE KURT DEMİREL
Sana hediye edeceğim bunu❤️❤️❤️ Bursa'ya gellldiginde alma