2024 37. kitabı
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin Banisi, dahi şəxsiyyət, Xalqın mübariz oğlu Məmməd Əmin Rəsulzadə... Onun haqqında oxuduğum hər sətirdə heyranlığım daha da artır. Azərbaycan üçün yer , zaman fərq etmədən çırpınan bir ürək... Daima öz xalqı üçün çalışan fədakar milliyətçi. Azərbaycan üçün durmadan vuruşan insan. Sadəcə müstəqil , azad bir Azərbaycan istəyirdi. Və bunun üçün də hər yerdə mübarizə aparırdı. Cümhuriyyəti yaratdı, varlığına son qoyulsa belə, o azadlığa olan inamını itirmədi, daima Azərbaycan üçün çalışdı. Onun gördüyü işləri saymaqla bitməz, sözlər belə kifayət etməz. Lakin məni narahat edən və ağır gələn bir şey var. Azərbaycanın belə bir böyük tarixi şəxsiyyəti, qəhramanı,dahisi ola, lakin öz milləti , öz xalqı ona lazımi qədər dəyər verməyə... Belə bir şəxsə qarşı xalqımızın etinasız münasibəti mənə çox ağır gəlir. Öz xalqı üçün durmadan çalışan, özünü qurban verməyə hazır olan, xalqının müstəqil , azad yaşaması üçün durmadan mübarizə aparan birinə qarşı xalqının bu etinasızlığı ədalətli deyil. Stalinin belə Rəsulzadəyə göstərdiyi hörmətin 1/10-ni öz milləti göstərmir. Necə də acınacaqlı vəziyyət... Bütün Azərbaycan üçün durmadan çırpınan bir şəxsi öz xalqı sadəcə "yazıçı" deyə tanıyır. Belə böyük bir şəxsi unutmaq, unudulmasına icazə vermək olmaz.
Bir Türk Milliyyətçisinin Stalinlə İxtilal XatirələriMehmet Emin Resulzade · Qanun Nəşriyyatı · 2010133 okunma