öyle bir uğradım 2.
2024 44. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 15:52
Günaydın, tünaydın, iyi akşamlar veya iyi geceler… Çok sevdiğim bir kitap oldu, hem güldüren hem ağlatan bir yazar zafen Maral Atmaca. Çok üzdü bu sefer, çok şaşırdım sonda zaten. Her şeye rağmen mutlu ama kötü bitti. Ukde ve Eflah bunu hak etmedi. Bu sonu hak etmediler kardeşim. Sonun değiştirilebilir olması da beni çok üzüyor. Hani bu seri güzel bitirilebilirdi ama bitirilmemiş. Spoiler içerecek devamı, ama özetle her şeye rağmen çok güzeldi onları tanımak, okuyabilirsiniz. Mesela Ukde’nin tüm amaçlarına ulaşıp babasının Piraye ile konuşmamasını, o ilişkiye girmemesini sağlayıp döngüyü durdurabilirdi. Bu sayede hem Necip hayatına Handan ile devam ederdi, hem Eflah yalnız kalmazdı; Ukde ile evlenirler, mutlu bir hayat yaşarlardı, hem de Piraye hak ettiği yalnızlığı, acıyı yaşardı. Necip bunların hiçbirini hak etmemişti. Necip’in yaptığını herkes yapamaz. Bir kadını her şeyine katlanıp herkes sevemez. En sondaki gibi Piraye’yi 8 ayda şutlar herkes. Necip bu yüzden adamın dibidir, nokta. Kitap güzel sonla çok kolay bir şekilde bitirilebilirdi, yazar tercih etmemiş, olabilir. Ama benim kafamdaki son ile bitti bu kitap. Ukde, Kenan’ın kızı olduğunu öğrendi, Necip Handan ile evlendi ama Ukde’yi her zaman kızı bildi, Kenan arızalı bir ilişki ardından sadece bir baba olarak kaldı, Piraye şutlandı, Eflah ile Ukde evlendi, sonsuza kadar mutlu mutlu yaşadılar! Son!
Öyle Bir Uğradım 2Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20241,243 okunma