2024 216. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 13:51
#medusanınölükumları3 -MARAL ATMACA ️️️️️ “Gazi haklıydı, bir Oyunbaz‘ın zihni ölüm çukuruydu ve biz artık o çukurun içindeydik. Gözlerimizi tekrar açtığımızda kendimizi ölümcül tuzaklarla dolu bir labirentin içinde bulacağımızı biliyordum.” Devir artık oyunbazların devri… Evet yeni bir dönem başlıyor hikayede. Medusanın ölü kumları serinin üçüncü kitabı. Ve her kitapta heyecan dozu katlanarak artıyor. Öyle bir evrenki dallanıp budaklandıkça içine çekiyor sizi. Gerek karakter gerekse evren inanın her detayıyla büyülemeye devam ediyor. Serinin üçüncü kitabına ihanetin acısıyla devam ediyoruz. İnsanı en çok en yakınındakiler yaralar. Buda bunun ispatı niteliğinde. Çünkü Elzem’i hayatta en önem verdiği yere göğe sığdıramadığı, kendinden çok düşündüğü kardeşi Itır mahfediyor. Aykırı olduğunun ifşasını yaparak ablasını darağacına mahkum ediyor Itır. Ve artık Elzem’in yolu ölüler diyarı. Fakat oraya giderken bir ölü olarak gitmesi gerekse de başka yollarla hapsoluyor. Geri dönmesi için açık bir kapısı olması adına bazı anlaşmalar yapılıyor. Herkes geri dönmesinin imkansız olduğunu düşünse de, Elzem kafasına bir şeyi koyduysa bunu başarır. Ruhların yaşam sürdüğü bu diyarda da kendine yer ediniyor elbette. O uçarı hallerinden hiç ödün vermiyor. Ama orda onu bekleyen süprizlerde var. Tanrıların öfkesiyle yüzleşecek, yıllardır kaçtığı her şeyle de yüzleşecek. Sonra geri dönüş yolunu bulacak ve herkesten intikamını alacak. Tabi, ya yok olacağım yada herşeyi yıkacağım kafasında olduğu için ortalık sayesinde yine fena karışacak. Onun içinde olduğu herşey her zaman karışık olsa da kendine çizdiği yoldan da, kafasına koyduğunu yapacak olmasından da kimsenin şüphesi yoktur artık. Hikaye her kitapta inanın daha da çetrefilli bir hale geliyor. Olaylar, kaos, karmaşa, intikam, büyülerin, bilmecelerin ve oyunların olduğu, ama yoğun hislerinde yaşandığı müthiş bir hikaye bu. Yine öyle bir yerde bitti ki bu hikayenin içinde olma isteği katbekat arttı. Dördüncü kitap için oturup resmen hüngür hüngür ağlayasım var. Düşünün o derece fenaydı. Merakla beklemedeyim.
Medusa'nın Ölü Kumları 3Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20241,219 okunma