Bülbül Kapanı ~ Loressima #KitapYorumu
"Ona benziyordu ateş. Ahu'ya."
Selamlar. En sevdiğim wattpad kitaplarında biri olan Bülbül Kapanı'nın yorumuyla geldim. Bir tık uzun yorum olabilir ama yapacak bir şeyim yok sevdiğim şeyleri abartmayı severim.
Ahuzar bir savaş muhabiri. Beyrut da çekimdeyken bir patlama gerçekleşiyor ve onu kurtaran, ona siper olan bir türk askeri oluyor. Ahuzar patlamada ağır yaralanıyor, uzun bir süre hastanede kalıyor. Onu tedavi ettiren, peşinden hiç düşmeyen Kenan Kralşan oluyor. Kenan karanlık işlerin başında, tehlikeli bir adam. Kenan, Ahuzar'ı takıntı yapıyor ve 3 yıl boyunca peşinden düşmüyor. Ahuzar da kardeşini korumak için Kenan'nın bazı baskılarını kabul etmek durumunda kalıyor. Bir gün Kenan, kendine yakın koruma seçmek için bir boks maçına gidiyor ve Ahuzarı da zorla yanında götürüyor. Maçı kazanan kişi yüzünü açınca Ahuzar onun tanıyor. Üç yıl önce Beyrut patlamasında hayatını kurtaran asker.
Timur Tönge..
Timur, Tulpar adıyla gizli görev olarak Kenan'ın yanında işe başlıyor.. Ve Ahu'yla yolları bu şekilde kesişiyor.
Evet gelelim yorumuma. Ben Bülbül Kapanı'nı ilk bölümden beri wattpad den çok severek takip ediyorum. O yüzden kitabı çıktığı gibi hemen aldım.
Kitabın karanlık, olaylı tarafının yanında geçmiş sahnelerin duygusallığına ayrıca bayılıyorum. Yazarın çok güzel, içinize işleyecek şekilde yazdığını düşünüyorum.
Neredeyse her bölüm başı Timur'un geçmişinden sahneler okuyoruz ve ben o sahnelerin hepsinde ağlıyorum. Timur'a ayrı, Güldeste'ye ayrı, Adem'e ayrı üzülüyorum. Kalbim o kadar kırılıyor ki anlatamam. Benim minik ailem.
Timur Tönge! Aşığım. Bayılıyorum! Gökçen kitabını okurken Timur çok ilgimi çekiyordu, kitapta en az konuşan, sessiz sedasız takılan bir adamdı, altında yatan hikayeyi çok merak ediyordum şimdi burada kendi kitabında her detayıyla Timur'u okumak benim için ayrı bir zevkti. Timur'un küçüklüğüne bir kere sarılmak istiyorum, bebeğim benim. Minicik çocuk asla haketmiyor bunları. Az konuşması, sevgisiz büyümeye alışık olması, bir sevgi kırıntısı gördüğünde şok olması TİMUR'um YAAA.
Ama ayrıca bu sessizliğinin yanında alev ateş birisi...
Ahuzar Soykamer benim en sevdiğim kadın karakterlerden birisi. Bayılıyorum kendisine, ki ben çoğu kitapta erkek karakterleri daha çok severim ama burada Ahu'ya da ayrı bir hastayım. Kız kardeşine ablalıktan çok annelik yapması, yaşadığı onca zorluğa rağmen pes etmemesi, Kenan'ın karşısında her zaman dimdik durması. Muhteşem bir kadın. Benim için kitabın en güzel taraflarından birisi.
Timur ve Ahu ikilisi... Bu kitapta çok yakınlaşma sahneleri yoktu ama ben tüm bölümleri okuduğum için nasıl alev bir ikili olduklarını biliyorum. Bu kitaptaki sahnelerinide çok seviyorum. Ahu'nun radyodan Timur'a laf sokuşları, Timur'un Ahu'nun yanında oluşu... Çok güzeller. Ama asıl bombalar diğer kitaplarda olacak benden söylemesi.
Cihan'a da değinmek istiyorum. Favorilerimden birisi. Timur'un sokak kavgasında koruduğu ve o andan sonra Timur'dan asla uzaklaşmayan çocuk. Timur'un sürekli Cihan'a sövüp Cihan'ın "ne güzel sövüyorsun abi" diye ortalıkta gezişlerii off, manyak ya çok seviyorum.
Bir de Kenan Kralşan var... Bence kitabın en iyi yazılmış karakterlerinden birisi. Ne kadar pislik bir adam olsada ve ben ne kadar kendisinden nefret etsemde adam çok zeki ve "gerçek" bir kötü. Kendisi için gözünü öyle bir karartır ki şok olursunuz... Nefret ediyorum ama okumayıda seviyorum. Bana okurken aşırı zevk veren birisi...
Ne diyebilirim ki sabaha kadar konuşurum aslında.
Kitabın mafya, karanlık olaylı tarafını seviyorum ne olacak diye merakla okuyorum. Ayrıca iki karakterinde hem geçmişleriyle hem de şimdi zamanlarıyla yaralı olması, mücadele vermesi hikayenin duygusal tarafının bu yönünüyle dengeli olması çok hoşuma gidiyor.
Kitabın dilide aşırı akıcı, yorulmadan ama bolca üzülerek çok rahat bir sekilde okuyabilirsiniz.
Karanlık, olaylı, duygusal sahneleri olan, gizli görevde bir asker ve güçlü bir kadın karakter okumak isterseniz bu kitaba şans vermenizi öneririm.
Kitapta smut yok! Ama +18 bir kitap!