···Okunma: 23 Kasım 2024 00:00 "Damızlık Kızın Öyküsü"nün devam kitabı olan roman, onun kızlarının yaşamları üzerinden akıyor. Gilead, yine bildiğiniz Gilead olarak varlığını sürdürürken Atwood çok önemli bir şeye dikkat çekiyor: Diktatörlükler yok olmaya mahkûmdur. Ya dışarıdan bir etkenle ya da içeride güç mücadelesine giren yozlaşmış odakların birbirlerini alaşağı etmeye çalışmasıyla öyle ya da böyle çökecektir bu rejimler.
Roman, elbette okuru etkileyecek başka yapılanmalar üzerinden kurgulanmış. Yani birbirlerini devirmeye çalışan güç odakları yerine, intikam duygusuyla hareket eden birinin (Sürprizbozan vermemek için ismi söylemiyorum.) yaptıklarını ve Gilead'da olanlardan tiksinen birkaç genç kızın çabasını okuyacaksınız.
Her zamanki gibi oldukça akıcı ve sürükleyici bir üslup kullanmış Atwood. Burada çevirmenin de hakkını teslim etmek gerek. Canan Sılay, romanı Türkçeleştirirken yine çok başarılı bir çalışmaya imza atıyor. Okumaktan keyif aldığım ve akıcılığı sayesinde hemen bitiriverdiğim bir roman oldu.