2024 50. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2024 18:43
Yorumum: Öncelikle herkese merhaba yeni bir kitap yorumu bile sizlere geldim! Gümüş Taht yazarın okuduğum ilk kitabıydı, kalemi ile ilk defa tanıştığım biri. Doğruyu söylemek gerekirse bu kalemle tanışmak için bu kadar geç kalmış olmak canımı sıktı diyebilirim… Kitap hakkında yorumuma geçersek akıp giden bir dili var. Okurken asla sıkılmadım hatta aksine merakla okudum. Tüm bu olayların peşindekini bulmaya çalışırken beynim yandı diyebilirim. Kitap tam anlamıyla düşmandan aşkaydı, yani ne kız karakter erkekten sonra kendini değiştirdi ne de erkek karakter. Bu hoşuma giden yerlerden biriydi çünkü Hera’nın gerçekten adı gibi savaşçı bir kadın olarak yazılmıştı değişim yaşasaydı üzülürdüm. Keza Lucas aynı şekildeydi, ikisinin de uğruna savaştığı bir taht olması aralarındaki vs. rekabeti sevdim. Kitapta en sevdiğim sahnelerden biri birbirleriyle dövüştükleri sahneydi, Lucas’ın ‘Canını yakmak istemiyorum.’ dediği yerde Hera’nın ‘Yakamazsın zaten.’ diyip birbirlerine girmesi damağımda kaldı diyebiliriz. Mekan ve karakterler yabancı olarak yazılmasına rağmen asla sırıtmadığını düşünüyorum. Kitabın geçtiği şehir’e hakimlik güzeldi. Karakterler yaşadıkları şehrin yaşam tarzıyla yazılmıştı bu da benim için en büyük artılardan biri. Kendimi okurken aksiyon filmi izler gibi hissediyordum. Kitapta ne kadar yan karakterler olsalar da Martin ve Nat çok sevdim. Hera’nın Martin ile geçmişi onlar için o kadar eskide kalmış şekilde yazılmıştı ki onların dostlukları akılda daha fazla kalıcı olmuştu. Ben kitabı okurken ne kadar hayat önüme taşlar koysa da rahatlıkla en fazla 2 günde yiyip yutacağınız bir kitap diyebilirim. Kitabı okurken bir yığın alıntı çıkardığımı hatırlıyorum hatta üst üste birer sayfa arayla çektiğim bir yer vardı kendime şaşırmadan edemedim diyebilirim ahahaha Daha maalesef sonra kendimi frenlemek zorunda kaldım… Son 150 sayfa aşırı iyiydi fakat kendimi o kadar okumaya kaptırmışım kitap bittiğini anlayamadım. Özellikle son 3 sayfa da öyle bir ters köşeye geldim ki anlamlandıramadığım için birkaç kez baştan okudum o sayfaları diyebiliriz. Son olarak akıcı, aksiyon filmi tadında düşmandan aşka okumayı sevenler için Gümüş Taht kesinlikle harika bir öneri diyebilirim.
Gümüş TahtBuşra Balçık · Martı Yayınları · 2024118 okunma