Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

192 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Sanayi devriminden sonra, emek ve hammadde ağırlıklı üretim başlayınca, başta emek ve diğer üretim faktörlerinin suiistimalı başlamıştır. Kapitalizme tepki olarak sosyalizm fikri doğmuştur. Tepki haklı olmakla birlikte, insanoğlunun huzur ve medeniyet arayışını karşılayamamıştır bana göre. Kapitalden tamamen arındırılmış bir yaşam günümüzde mümkün değildir. Kapitalizm de, sosyalizm de bir medeniyeti temsil edemez, ancak kurulan bir hakkaniyetli düzenin birer ögesi olabilirler. Başlı başına yalnız devreye girdiklerinde hep ruhsuz bir iz bırakmışlardır. Günümüzde genelde kapitalizme karşı olanlar, kapitalin kendilerinden başkasında olmalarına tahammül edemiyorlar. "Zincirlerinizden başka kaybedecek neyiniz var" isyancı sloganıyla zemin bulan anlayış bu çağda problemleri çözmesi mümkün görülmüyor. İnsanların artık bir çoğunun kolunda kaybetmek istemediği altın zincir var. Eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü, dayanışmacı ve adil sosyal devlet anlayışını ilke edinmek için bir "izm" e sığınmaya gerek var mıdır?
Yeni Başlayanlar İçin Kapital
Yeni Başlayanlar İçin KapitalMike Wayne · Yordam Kitap Yayınları · 201475 okunma
·
123 görüntüleme
Karakedi okurunun profil resmi
evet var. çünkü marksizmden başka gelecek vaat eden başka bir sistem yok. bu sistemi "zincir-kayıp" ilişkisine indirgemeniz, Kapital ile ilgili kılavuz kitap okuduğunuzu ama Kapital'in kendisini okumadığınızı gösteriyor. sadece kitap ile ilgili yorum yaparsak sanırım bu tarz polemikler önlenebilir.
Ali Rıza MALKOÇ okurunun profil resmi
merhaba fikrimi paylaştım. polemik konusu olsun niyetinde değilim. eric hoffer in kesin inançlılar adlı kitabını da okumanızı öneririrm. pdf olarak ararsanız bulursunuz. Karl popper in, açık toplum ve düşmanları kitabı da bu sorunun cevabını veriyor aslında.. dedim ya, görüşler tercihler farklılaşabilir
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.