Eğer doğru düzgün okuyorsan üniversitenin genel kültür olarak kattığı çok şey var, evet bu biraz ayrıcalık olarak kabul edilebilir ama bu fark kapanmayacak kadar yüksek de değil.
Benim fikrime göre okuyun, eğitimden zarar gelmez :)
Üniversite bitince genel manada meslek sahibi olamıyoruz ki. Tamam bilgi beceri var, eğitimde almışız ama atanılabilecek kontenjan mevcut değil KPSS diye bir engel var.
Bence insanı ayrıcalıklı kılması gereken tek şey karakterdir. Eğer bir insan karakter zaafiyeti yaşıyorsa mesleği ve mevkisi ne olursa olsun mutlaka bir gün itibarsizlasir
Hocam kesinlikle size katılıyorum ama maalesef toplumda bu gün hiç bir şey bilmeden bu tarz faktörleri öne sürüp insanlarin yaşamlarına yön verilmeye çalışılıyor ve bilgi ilmin kültürün hiç bir karşılığı kalmamış
Serhat Hocam sabaha kadar hayır deyip birbirinden idealist argümanlarla neden hayır olduğunu kanıtlasak da reel dünyada maalesef durum değişmeyecek. Çünkü o diploma olmayınca her şey sil baştan değişiyor. O yüzden ben kendi adıma şöyle bir cevap vereyim: Bir ayrıcalık değil ama bir zorunluluk...
Üniversite bitirip meslek Sahibi olmaktan çok insan bilgiye önem verilmeli , bilgi birikimi önemli hayatın her safasında yükseltecek geliştirecek olan bilgi birikimi dir