Korku romanlarının dışında bitmiş bir ülkeden bahsetsek, zengilerle fakirleri bir birinden ayıran koca bir yoldan, polisin ülkenin asayişini sağlamaması, televizyon programlarında reyting için insanların ölmesi, fabrikaların doğayı katletmesi ve zehirlemesi, savcıların suça bulaşmış olması, insanların kirli havadan korunmaması, gıda ve sağlığın yerle bir olması. Aslında söyleyecek bir çok şey var ama konuya geçelim.
Ben Richards televizyonda Bedava-V programını sevmiyor olsa da kızı Cathy için izlemen zorunda kalıyor, durumlarının çok kötü olması ve kızının hastalığından dolayı arayış içinde, eşi sheila yemek ve kirayı ödemek için başkaları ile yatması Richards'ın istemediği ancak göz yumduğu bir durum.
Richards bazı şeylerin üstünden gelmek için Bedava-V kanalında olan koşucu programına katılmak için evinden çıkıyor. Sokaklar pislik ve suçlularla kaynıyor, polis asayişi sağlamak yerine para kazanmanın yollarına bakıyor. Richards program binasına geldiğinde inanılmaz derecede uzun sıranın en sonuna geçiyor, tabi burada astım hastaları için merdiven tırmanma, kalp hastaları için farklı tür programlar yayınlanıyor. Genelde insanlar bu binadan ölerek çıkıyor. Richards programa başvuru sırasında vermiş olduğu cevaplar ve laubali tavırlarından dolayı koşucu programına seçiliyor.
Bu seçimden sonra kanal sahibi olarak düşündüğüm Dan Killian ile görüşme yapıyor, bu görüşmede bir ay boyunca yakalanmaması ve ölmemesi sonucunda 1 milyon dolar alacağı söyleniyor ve her saat başı belli tutarda ücret ödendiği belirtiliyor. Ancak belli aralıklarla kendisine verilen kamera ve kayıt cihazı ile çektiği görüntüleri kanala göndermesi aksi halde para kazanmayacağı söyleniyor. Richards kabul edip programa katılıyor. Önce kılık değiştirip farklı yerlere gitse de peşinde Başsavcı MC Cone ve avcılar ekinin olduğunu daima hatırlıyor. İlk kaldığı otelden kaçışı sırasında bazı polisleri öldürmesi ona ekstra para kazandırıyor ancak kaçmaya devam ediyor. Bu sırada sokakta kağıt toplayan ve okuyarak kendimi geliştire bir kaç kişi ile görüşür, bu görüşmede fabrikanın insanları ne kadar çok zehirlediği, insanların havasızlıktan öldüğünün farkına varıyor, tanıştığı çocuklar onu ihbar etmek yerine kapısına yardım ediyorlar.
Kitap hiç beklenmediği şekilde bitiyor Richards'a herşeyi yöneten Dan Killian tarafından Başsavcılık görevi veriliyor ve program için çalışması söyleniyor tabi ailenin bazı psikopatlar tarafından öldürüldüğü bilgisi ile bundan sonrasını söylemek doğru olmaz kitap okumaya değer.