İnsanlık dışı bir işgalin acı gerçekleri, İsrailli profesör ve sosyal aktivist olan Ilan Pappe’nin kaleminden dökülüyor kitaptaki satırlara. Mümkün olduğunca objektif ve gerçekleri çarpıtmadan işgal sürecini ve toprakları gasp edilen Filistinlilerin mücadelesini kronolojik bir şekilde aktaran
yazar, Batı Şeria ve Gazze Şeridini adeta Panoptikonu andıran açık bir hapishane olarak nitelendiriyor. Yerleşimcilerin bölge halkını yerlerinden etmesi, evlerini köylerini yıkıp Filistin topraklarını planladıkları gibi parçalara ayırması ve hiçbir hukuki-insanî gerekçesi olmayan gasp etme sürecini açık ve net bir üslupla ele alıyor.
Dünyanın gözü önünde ama görmezden geldiği insanlık dışı bu muamelelerin halâ devam ediyor oluşu ise utanç vesikası olarak tarihi kayıtlarda yerini alıyor ve alacak… Mazlum Filistin halkının direniş mücadelesindeki kararlılığına gıpta eden yazar, soydaşlarının haksız işgaline kalemiyle başkaldırırken elbetteki devleti tarafından üstü örtülü aforozla payına düşeni alıyor.
Hasılı kelâm Ortadoğu coğrafyasında ve daha bir asır evvel bizlere ait olan topraklarda yaşananları yakından incelemek isteyenlere tavsiye edilir.
Yeryüzünün En Büyük HapishanesiIlan Pappé