·368 syf.····Okunma: 26 Kasım 2024 01:13 Kitabın ilk kısımlarında çok fazla isim geçmesinden kaynaklı konuya vakıf olmakta biraz zorlandım.Kitaptaki olay örgüsü aslına bakılırsa akıcı fakat isimlerden dolayı birkaç kez geriye dönüp bakmak bir hayli vaktimi aldı.Bu da kitaptan kopmama sebep oldu. Ben de daha akıcı başka bir kitapla eş zamanlı okuyarak ikisini de bitirdim :) Kitap sonlara doğru beni bayağı meraklandırdı. Elizabeth ve Bay Darcy’in ön yargıyla başlayan sevimli aşklarının ne olacağını merak ettiğimden kitabın yarısını bir çırpıda okudum. Aşk ve Gurur kitabını okunması gereken kitaplar arasında görmüyorum ama okunabilir. Özellikle son kısımları beni gayet tatmin etti.
İngiltere’nin kırsalında yaşayan taşralı bir aile ve soyluların yaşamlarının zıtlığı ama bir o kadar da aşkın bu zıtlıkları nasıl ortadan kaldırdığını anlatan bu kitapta aslında dikkatimi daha çok çeken yazarı Jane Austen’in hayatıdır.İncelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kendi hayatının aksine kitabı mutlu bitirmesi de şaşırtıcı ve güzeldi. İsimlerden dolayı ilk başlarda yeterince adapte olamadığımdan
kaçırdığım yerler olduysa diye mutlaka filmini de izleyeceğim.