2024 48. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2024 00:39
Kitabı henüz bitirmişken ve hakkındaki düşüncelerim tazeyken hemen iletmek isterim: Kitap benim için tam olarak eğitim niteliğinde bir kitaptı son sayfayı bitirip kitabı kapattığım anda kafamda geçen düşünce sanki ihtiyacım olan ve merak duyduğum alanlarda hızlandırılmış ama bir o kadarda aslında kafamın bir yerlerine koyup yeri gelince kendisini hatırlatacak muazzam bilgiler edindim. Doğan Cüceloğlundan okuduğum ilk kitap ve asla son olmayacak. Kitabın yöneldiği tek bir alan yok özellikle kitap şu konuyu ele almış diyemem çok çeşitli konuları barındırmakta. Toplum, birey, öğretmen, öğrenci, ebeveyn gibi insanın rolünü içeren daha bir çok alanda çok değerli bilgiler okurlara sunulmuş. Kitap bir söyleşi formatında burda soruları yönelten Deniz Bayramoğlu’ndan da bahsetmek isterim tam bir nokta atışı sorular yöneltilmiş Doğan Cüceloğluna okurken bu beni hem şaşırttı hemde çok mutlu etti, yönelttiği sorular çoğunlukla aslında benimde merak ettiğim sorulardı.Sanki bir kitap okumuyorda aslında hayat mentorünüzle tanışmış ve onunla sohbet ediyormuşsunuz gibi hissettiren bir kitap. Doğan Cüceloğlu kitap boyunca çok samimi bir üsluba sahip, insanın içine işliyor bu. Kitabın sonundan özellikle bahsetmek istiyorum son kısmın başlığı ne okumalı ne dinlemeli ve ne izlemeliyiz burda Doğan Cüceloğlu bizim için önemli gördüğü kitapları, müzikleri ve filmleri derlemiş çokça not aldım bu kısımda tavsiye ettiği her kitap okunmaya, her müzik dinlenmeye ve her film izlenmeye kesinlikle değer benim için. Yazarın diğer kitaplarını da ayriyetten okumak için sabırsızlanıyorum.
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,7bin okunma
2.121 Gösterim