2024 41. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2024 23:47
Ben Meryem Hayallerime Bilet Var mı? Kitabı okumadan önce de yazarı takip ettiğimden Meryem karakteri tanıyor, hakkinda minik detayları biliyordum. Bildiklerimi tüm ayrıntılarıyla okumak güzeldi. Meryem cehalet imparatorluğuna doğan bir kız çocuğu. Cinsiyeti erkek yerine kız olarak dünyaya geldiği için babasının utandığı Meryem. İsmi dahi bir kaç gün sonra komşu kadın tarafından konuluyor. Erkek kardeşi doğunca babasının utancı geçer, yere eğilen başı kalkar. Kardeşi büyürken küçük anne misyonu verilen Meryem'in hayatı okula öğretmen atanınca değişir. Öğretmenin ne olduğunu bile bilmeyen Meryem önceleri şaşırır, korkar. Türkçe bilmeyen Meryem Muharrem öğretmen sayesinde Türkçe okumayı yazmayı konuşmayı öğrenir. Ögrendikçe düşünür hayatı sorgula ve hayaller kurar. Meryem artık hayata bambaska bakar ve okumaya devam etmek ister. Ben Meryem Hayallerime bilet Var mı? özetle bir kız çocuğunun okumak için çırpınışlarının hikayesi. Hikayenin sonunu sosyal medyadan biliyorum meryem için çok mutluyum ama bu kitabın devamı hakkında fikrim yok o yüzden devamını da okumayi çok istiyorum. @yediverenyayinlari @akapaklikaya #benmeryemhayallerimebiletvarmı #reklamdeğiltavsiye
Ben MeryemAlişan Kapaklıkaya · Yediveren Yayınları · 2023484 okunma