2024 41. kitabı
Ağlaya ağlaya bitirdiğim bu kitabı anlatacak olmaktan gerçekten keyif alıyorum. Nasıl anlatacağımı bilmesemde başlamak istiyorum. Monte Kristo Kontu Alexandre Dumas’ın çok değerli bir eseri. Dumas bu eseri 1844 yılında tamamlamıştır.Konusuna gelecek olursak;baş kahramanımızın,denizci Edmond Dantes’in,iftiraya maruz kalarak biricik aşkı Mercedes’le olan nişan gününde kendisinin tutuklanmasıyla tüm olaylar silsilesi başlıyor. Bu iki ciltlik uzun roman,bize Dantes’in 14 yılda hapishanede geçirdiği zor zamanları,hayatı öğrenmesini,acı çekmesini,yaşadıklarından ders çıkarmasını anlatıyor. Hapis yılları boyunca alacağı intikamı düşünüyor,hazırlanıyor. Kitap aşk,ihtiras,intikamlarla dolu. Kontumuzun intikam için büründüğü her kişiliğe aşık oldum. Ve hepsi yerindeydi. Aslında anlatılacak çok şey var ama sizin okuyup deneyimlemenizi daha çok isterim.Kitabın kalın olması asla ve asla gözünüzü korkutmasın. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile. Ben okuduktan sonra uzun bir süre kendime gelemeyip,her kitapta bu macerayı,bu anlatımı,bu akıcılığı aradım ama maalesef bulamadım. Keşke her şeyi unutsam da tekrar okusam dediğim ve gözüm kapalı size önerebileceğim tek kitap. Bir gün gözümü karartıp tekrar okumak istiyorum. Seni seviyorum Edmond Dantes
Monte Kristo Kontu 1.Kitap (2.Cilt)Alexandre Dumas · Karbon Kitaplar · 202337,2bin okunma