Puan vermedi·296 syf.····Okunma: 28 Kasım 2024 07:27 Kendisi tam bir ayarsız ortasız değişik bir tip olduğu için asla bir kitabı diğerini tutmuyor. Ben genelde okuduğum yazarları ya severim ya sevmem ama Freud öyle değil bazı kitaplarına bayılıyorum bazı kitapları da midemi bayıyor kusma ihtiyacı doğuruyor. Adamın ortası yok ve bence kendisi de hasta :) neyse ölmüş gitmiş adamın ardından çok da konuşmayıp aradığımı bulamasam da beğendiğim Espiriler ve Bilinç Dışı ile İlişkileri kitabına döneyim.
kitap espirilerin oluşturulma şekillerinden bol bol bahsediyor. Freudun huyudur her konuda bir sürü örnek vermese olmaz. huyu kurusun :) kitapta beğenmediğim yön her zaman yaptığı gibi aynı konuda bir çok örnek olay vermesi. örnekleri okumak gayet sıkıcı açıkcası ben bu kitapta espirilerin bizde gülme eylemine neden sebep olduğunun cevabını arıyordum bunun cevabına çok az yer vermiş daha çok gülmemize nasıl sebep olduğuyla ilgilenmiş ve espirilerin ve komedinin oluşturulma biçimlerinde bol bol bahsetmiş . aslında kitap bundan ibaret desem yalan da sayılmaz:)
Benim kitabı okumadan çokkkk daha öncedenfark ettiğim toplumda çok yanlış bilinen bir gerçek konusunda Freud da benim gibi düşünüyor. Toplumda iyi espiri yapan insanların zeki olduğu düşünülür :) ama değiller ....
en iyi espirileri nevrotik tipler yapıyor aslında .... nerden bildiğimi sormazsanız sevinirim :)
bu konuda freud da benle hemfikirmiş kanıtlanmamış bir iddia ama ben doğru olduğunu biliyorum
Neyse ben bu kitabı çok sevdim Freud dan beklenmeyecek derecede sapıtılmadan yazılmış :) okuyun