·192 syf.····Okunma: 28 Kasım 2024 00:00 Kitap manipülasyonlardan bahsediyor. Yapılan duygusal manipülasyonlarla ne hale geldiğimizi gerçeğin böyle olmadığını gerçeklerin saptırıldığını ve buna bizi farketmeden inandırıldığımızı olan durumlarla yüzleştiren çoğu şeyi farkedemediğimizi anlatan bir kitap. Ama...
--spoiler içerebilir--
Ama beklediğim gibi değildi ismi seni yoran her şeyi bırak değilde seni yoran şeylerle yüzleş daha uygun olabilirdi bence. Biraz rahatlamak için okumaya başladığım kitap özellikle Merve'nin hikayesiyle rahatsızlık hissettim. Farkındalık olarak tamamda biraz da o durumdan sonra neyin iyi geleceğinden bahsetmesini daha çok umuyordum kitabın ismine dayanarak. Yüzleşmek değil de rahatlamak için okumak isteyenlere önermiyorum çünkü okuduğun örnekler hep olumsuz gerçekler olunca moral bozabiliyor.
Sadece ikili ilişkilerde değil her alanda yapılan baskılardan özellikle son kısımlar daha çok dikkatimi çekti iş hayatında da yapılan manipülasyon mobbinglerden bahsetti. Çoğu kişinin yaşadığı bu durumlardan. Yakın dönemde tecrübe edindiğim iş hayatında oluşan mobbing kısmı, bazı ifadeler duygularıma tercüman oldu.
Genel olarak kimse insanlar yüzünden mesleğinden kendinden hayatından soğuma aşamasına gelmez umarım. Okuyacaklara keyifli okumalar.