Kırık Taht kitap 5 hikayeden ve bir kısa vedadan oluşuyor. İlk iki hikaye Zalim Krallık kitabındaki hikayeler direk atladım okumadım.Kitap Calore Hanesi krallarinin tanıtımıyla başlıyor.Kitap boyunca hikaye baslarinda Julian Jacosun araştırmaları hakkında kısa bilgilendirme bölümleri var. Kitabın evreni hakkında güzel bilgiler var zalim krallığı okuduysan bile en azından bu bölümlere bir göz gezdirebilirsiniz.3. hikaye Arka Dünya yamaç prensesinin kaçışı bence gereksiz bir hikaye olmuş son kitap olmasa gereksiz bulmayabilirdim.4. hikaye Demir Kalp Samos kardeşlerin hikayesi ayrıntı vermicem spoiler olur 5. Hikaye Alev Işığı Mareni en sonunda görüyoruz artık. Kitabın sonu 4 sayfada bitiyor.20 sene sonrasından bildiriyor bize. Sevenlerini üzmüştür ama bence yerinde bir son. Genel olarak çok sevdiğim bir seri olamadı bunun da en büyük sebebi Pierce Brown'ın Kızıl yükseliş serisini bu seriden çok kısa bir süre önce okumuş olmam İlk bu seriyi okusam kesin çok beğenirdim yine de kötü değil okunur.Sadece genel bir eleştirim var seriye dahir keşke gümüşlerin çocuklarını nasıl eğitip büyüttüklerini biraz daha açsaymis satır aralarinda verdikleriyle onların gorkemlerini güclerini pek bir hissedemedim ama kitap genelinde işte şöyle güçlü şöyle zor eğitimler falan havada uçuşuyor laflar ama icraatlarını pek göremedik.