Gönderi

208 syf.
9/10 puan verdi
Ray Bradbury'nin, kitabın yazıldığı 1953 senesinden günümüzü gördüğü, distopya türündeki romanı olup geleceğe bir uyarıdır. Kitap, sıkça George Orwell'ın 1984'ü ile kıyaslansa da kanaatimce o seviyeye erişememiştir. Zira yazarın dili edebilikten yoksun bir dil olup akıcı bir olay örgüsü de yok. Buna rağmen 1953 yılında yazılmış olmasıyla ve
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289bin okunma
··
132 görüntüleme
Zehr/a okurunun profil resmi
'Eğer televizyonu kaldıracak olursak,sonra nelerle oyalayacağız sevgili çocuklarımızı? Lütfen açıklayınız!' Yanıt vereceğiz size bir soruyla, 'Eskiden ne yapıyordu insanlar çocuklarıyla? Nasıl mutlu oluyorlardı günlerce Bu canavar keşfedilmeden önce?' Unuttunuz mu? Bilmiyor musunuz? Çok hızlı ve yavaş söylüyoruz: OKURLARDI... HER ZAMAN! OKURLARDI... DURMADAN! İnsan ne kadar okursa doyamaz o kadar kitaba! İnsan hayatının yarısı hiç düşünmeden kitap okumaya ayrılmalı! ( Roald Dahl)
Roquentin okurunun profil resmi
Benim en çok hoşuma giden kitapların ezberletildiği bölüm. Sen kimsin Dostoyevski sen kimsin Dickens.... Çok kıymetli bir fikir, fikirlerin hiç öldürülmemeye çalışılması. Bir de itfaiyecilerin kitap yakmakla görevli olması ayri bir bakış açısı bence en korkutucu distopya budur çünkü kitapsız hayat cennet(!) olurdu. Zira cennette bedava kitap olanağı yok zaten kitap da yok :) ben cehenneme gitcem orda da kitap yok ama dostoyevski var zweig var balzac var:)
Semih Doğan okurunun profil resmi
Efsane fikirler yer alıyor gerçekten de. Yorumunuza ithafen Dostoyevski, Zweig ve Balzac'ın olduğu kısımdan bilet almak isterim :)
Simay