···Okunma: 30 Kasım 2024 04:04 Organon serisi toplam 6 kitaptan oluşuyor ve elimde olanlardan paylasim yapmistim Bu serinin adını, Aristo’nun kurucusu olduğu Peripatatetikler vermiştir. Bu 6 kitap sirasiyla : Kategoriler, Önermeler, Birinci Analitikler, İkinci Analitikler, Topikler, Sofistik Deliller’dir. Eserlerin belirli bir sıralaması olmayıp sonradan yapılan sınıflandırmalara göre tayin edilmişlerdir. Tam 14 başlık verilir ve bu başlıklarda tek tek bunlar açıklanır. Olumlu olumsuz veya genel özel önermeler anlatılır. Ayrıca şu isim fiil karşılaştırmasında aklıma hemen, fiilde çatıyı Aristo mu buldu düşüncesi geldi. Tabii yok öyle bir şey. Tabi varsa da ben anlamamışımdır, yıllardır anlamadım gitti. Okunması da çok zor değil. Başlık olarak ayrım yapılması güzel. Mola imkanı veriyor, okurken eserde yazilanlar hakkinda dusunup yorum yapmak isteyenlere. Aristotales sevenlerin mutlaka okumasi eser.
Mümkün olan ve olmayan arasındaki farkın belirlenebilmesi için öncelikle zıtlıkların doğru bir şekilde oluşturulması gerekmektedir. Tasdik bir şeyin başka bir şeye bağlanması ile olabilir. Bağlantısı olmayan terimler arasında tasdik ve red mümkün değildir. İsim, fiil, zaman, önerme, inkâr ve tasdik kavramlarını detaylıca ele alan bir eser.Hepinize iyi okumalar dilerim