Ray Kurzweil gelecek hakkında fazla iyimser bir futurist. Geçmişte yaptığı birkaç kritik öngörünün gerçekleşmiş olması ve yaptığı çıkarımların çığır açıcı nitelikte olması onu farklı bir yere koyuyor.
Kitaba gelecek olursam kitabın ilk yarısı çok kaliteli bir düzlemde ilerliyor. AI ve nano teknoloji birleşerek insanlığı apayrı boyutlara taşıyacağından bahsediyor ki bu konuda hemfikirim.
Bu konularda kalem oynatan birçok yazar ve düşünce insanı AI'dan korktuklarını açıkça dile getiriyor. Kurzweil'de bu yok. Tüm kapıları açmış ve misafirini tam anlamıyla bağrına basmış.
Kitabın ikinci yarısında insanlığın ne kadar ileri bir düzeye eriştiğini ispatlamaya çalışırcasına gereksiz istatik ve grafik boca etmesi çok anlamsız olmuş.
Kitabı okuyacaklara önerim ilk yarısını okuyun ve bırakın. İkinci önerim ise altı çizili kelimelerin yönlendirdiği Notlardaki linkler çok ama çok kaliteli. Apayrı makalelere doğrudan link vermiş. Hatta birçok YouTube videosuna da link var. Bu yönünü çok beğendim