2024 24. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 00:00
Kitabı sisteme eklettiren okur olarak ilk incelemeyi de yapmak isterim. Kitapta Çalıkuşu Feride gibi ağaç tepelerine tüneyip mahallede olan biteni izlemeyi seven 13 yaşındaki Nurgül adlı meraklı, cesur bir çocuğun büyüme yolculuğu anlatılıyor. Zayıflığından dolayı ona fasulye sırığı ya da kraker diyorlar. Ancak duygusal bir çocuk olduğu için üzüldüğü bir olaydan sonra babaannesi ona İçli Çubuk Kraker diyor. Kitabın ismi de buradan geliyor. Mahalle yaşamına tanıklık ediyoruz ve bir yandan da Nurgül’ün kendi hikâyesini oluşturma çabasını görüyoruz. Sevgi, şefkat, meslek seçimi, dayanışma, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar, okullardaki zorbalık.. Bu konuların hepsi çok güzel bir biçimde harmanlanmış kitapta. Nurgül Saadet Köşkü olarak adlandırılan köşkte yaşayan yaşlı Şahika Hanım’la çok iyi arkadaş. Aynı zamanda komşuları olan özel eğitime ihtiyaç duyan Bedir ile de. Bedir’in tekrar okula başlamasını sağlıyor, okulda bir atölye kurulmasına öncülük ediyor. Bir gün Şahika Hanım ortadan kayboluyor, köşk yıkılıyor. Özel eğitimli olan arkadaşı Bedir ve Şahika Hanım’a ait bulduğu defter sayesinde ipuçlarını takip ederek sonuca ulaşıyor ve onu buluyor. Maalesef bu üzücü, beklenmedik bir son oluyor. Ancak Şahika Hanım’ın ona bıraktığı piyanoyla, kendi deyimiyle yapbozunun kayıp parçası tamamlanmış oluyor. Ve geleceğine karar veriyor artık Nurgül… İçli Bir Çubuk Kraker Çiğdem Sezer
İçli Bir Çubuk KrakerÇiğdem Sezer · Günışığı Kitaplığı · 20249 okunma