Tablodaki Yabancı
2024 38. kitabı
#okudumbitti "Kimseye karşı duyduğun sevgi, sana kendi prensiplerini göz ardı etme dürtüsü hissettirecek kadar ileri gitmemeli..." Merhaba kitap dostlarım bugün size çok genç bir yazarın kitabıyla geldim.Sevgili @tablodakiyabanci tarafından kaleme alınan, @erbulakkitap tarafından bizlerle buluşturulan kitabımız 'Tablodaki Yabancı' Yazarın bu kadar genç olması ve ilk kitabı olmasına rağmen insan doğasının karmaşıklığını eserine o kadar güzel aksettirmiş ki beğenmemek mümkün değil tarafımca kitabı.Sade,akıcı bir dil kullanarak olayları ele alışı okuyucuyu asla yormuyor.Kitapta sanatıyla kendini ifade eden bir ressamla tanışıyoruz.Yaşadığı olumlu olumsuz durumları,duygusal çöküntüleri ,hayatıyla ilgili gelgitleri fırça darbeleri ve renkleri kullanarak tuvallerine yansıtan bir karakter.Duru... Kadıköy'de bir resim atölyesi olan Duru,atölyenin insanlara kapalı olduğu bir günde tuvaline kinle dolu bir resim yapmaktadır.O resmi yaparken kendisini aldatan eski sevgilisi Akın'ı düşünmekte ve intikam ateşiyle yanmaktadır.Tuvalle adeta savaş içerisindedir.Tesadüfen Poyraz isimli polis de atölyenin orda durup Duru'yu izlemeye başlar.Duru'nun yaptığı resmi biraz da mesleğinin şüpheci tarafıyla gözlemler ve Duru ile konuşmaya karar verir. Duru Poyraz'a başta yüz vermez ama sohbet ilerledikçe konuşmak ona iyi gelir.Poyraz her gün atölyeye uğramaya başlar,bazen saatlerce sohbet etmeden öyle dururlar.Bakalım bu insanlar arasında bir aşk başlayacak mı? Duru'nun geçmişine ayna tutan bu tuvaller Poyraz'ı ne kadar etkileyecek okuyup görelim.Poyraz'ın da gizemli olan geçmişi onları nasıl etkileyecek?Duru'nun içsel çatışmaları Poyraz'ın gizemli geçmişi çözülüp bu insanlar mutluluğu bulacak mı? Kitabın sonu beklenmedik bir şekilde bitti,hani dalgasız bir denizde yüzerken ansızın gelen dalgaların sizi savurması gibi bir şeydi. Ben sonundan özellikle çok etkilendim. Kitabı tavsiye edip okumama vesile olan sevgili @kitaplara.tutkun17'a sonsuz teşekkürler
Tablodaki YabancıAyşenaz Kurt · Dağhan Külegeç Yayınları · 202425 okunma