·491 syf.····Okunma: 02 Aralık 2024 01:25 Kitabın basım tarihi 2017 ve daha önce yazılmaya başladığı düşünülürse kitabın dili ve anlatılış şeklini az çok anlayabiliyorum.
Fakat yinede çok fazla uzatılmalar olduğunu düşünüyorum. Bazı olayların bu kadar abartılmasına ve uzatılmasına gerek yoktu. 350-400 sayfada tamamlanacak konunun, neredeyse 500 sayfa da bitirilmesi beni yordu.
Başrol kadın karakterin yaşanan olayda açıklamalara rağmen hala çocuk gibi kendi başının dikine gitmesinde ısrarcı olmasını anlayamıyorum. Onun yanında olmak isteyenlere bu kadar net HAYIR demesini. Keşke kaybettiklerini acılarını önünde tutmasaydı. Yanında olanların sevgilerine yer verseydi. Neredeyse bir yıldır yurt dışında yaşamasına rağmen hala takılmış plak gibi aynı düşüncelerde ve insanları hala dinlememesi beni yordu. Bu konun bu kadar uzatıldıktan sonra hemen tatlıya bağlanması evlilik tekrar olaylar ve bebek gibi bir aşağı bir yukarı duyguları okumak yorucuydu.
Keşke kitap da sadece başrol çifte yer verilmeseydi 491 sayfada onların inişli çıkışlı ilişkilerini okumak gerçekten yorucuydu. Kitabın sonlarına doğru Neva ve Bora karakterlerinin ufacık sahnelerini gördük. Keşke arada böyle tatlı çiftlere yer verebilseydi.
Kitap daha rahat okunurdu belkide.