Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 01 Aralık 2024 22:20 Ortadoğu’nun Şahları Vezirleri Piyonları
Nur Batur
CIA’da bir gelenek vardır başkanlar örgütün içinden olmazlar
Osmanlıda en seçkin ve eğitimli sınıf askerlerdi. Avrupa kültürüne yakın halk ile arasında uçurum vardı
Cossiga (gladionun kurucusu) : “Türkiye’de sonunda ne olacak biliyor musunuz ? TSK başbakanı, bakanları, siyasetçileri ve savcıları tutuklayacak. ABD devreye girecek ve AKP’lileri korumak için alıp ABD’ye götürecek”
ABD bir iç savaşı önlemek için devreye girecek
AB’ye almazlar böyle giderse NATO’dan da atılır
Türkiye AB’ye alınmazsa radikal İslama kayar
Soğuk savaştan sonra Türkiye’nin önemi azaldı
Obama şuanda Türkiye’nin nerde olduğunu bile bilmiyordur
Şerif Hüseyin ölüm döşeğinde “Osmanlıya kılıç çekmemeliydim”
Benazir Butto İslam dünyasının ilk kadın başbakanı. İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı
Pakistan ve Afganistan bir zamanlar çok kültürlüydü. Taliban’ı istihbarat teşkilatı yarattı. Pakistanlılar ülkenin bu kadar değişeceğine inanmıyordu
Saddam “Irak halkı kahramandır. Son nefesine kadar çarpışır”
İnönü: “Kahraman olmak için ölmek gerekmez”
Özal “Musul ve Kerkük’ü almak istiyordu. Dışişleri bakanı, savunma bakanı ve genelkurmay başkanı istifa edince vazgeçti”
Sonra çekiç-güç bölgeye geldi sonra Kürdistan kuruldu
Türkeş Özal’ı destekledi. Demirel karşı çıktı
“Bush: sayın Özal, Kuzey Irak ve Kerkük’e girin. Hakkınızdır” Özal: sayın Bush, bugün gir diyorsunuz. Yarın da çık dersiniz. Bush: kim girdiği yerden çıktı ki siz de çıkacaksınız. Kıbrıs’a girdikten sonra çıktınız mı?”
Saddam ABD tuzağına düştü her zaman. Önce İran ile savaştı sonra Kuveyt. Ortadoğu cehenneme döndü
Halepçe Katliamı, 1988, Saddam yaptı, 5 bin insan öldü
Özal “İncirlik üssünü açmalı, Kürtlere ağabeylik yapmalıyız”. 36.paralel sınır sayıldı. Çekiç güç geldi.
Böylece Kuzey Irak’a güvenlik şemsiyesi sağlandı Kürdistan’ın yolu açıldı
Özal Irak’ın bölüneceğini düşünüyor, Kürtleri Türkiye’ye bağlamayı düşünüyordu. Kürtlere federasyon önerdi
Böylece terör sorunu da çözülecekti
Kürtlerin dünyaya açılan tek kapısı Türkiye idi. Gıda bile buradan gidiyordu.
Hürriyet, devletin gazetesi idi
BOP ve Kürdistan sınırları aslında 1990’larda çizilmiş
Genelkurmay sözcüsü Albay Haluk Alper “Kürt göçü başladığı zaman Türkiye Irak topraklarına girmeliydi. Girseydi bugün ipler elimizde olurdu” “Türkiye’nin Ortadoğu’ya girmesinden korkuyorlar. Osmanlı 400 yılda çıktı Türkler girmesin diyorlar. Eğer 500 bin Kürt’ün göçü başladığı zaman Türkiye Kuzey Irak’a girseydi fiili durum yaratmış olurduk”
Kürt Federe Devleti 1992’de ilan edildi. Barzani ve Talabani peşmergeleri pkkya saldırdı. Ambargo altındaki Kuzey Irak’a Türkiye yardım yapıyordu
Pkk opresyonları karşılığında Türkiye Kürt Federasyonunu onaylamıştı sanki
Irak Osmanlı zamanında da 3 parça idi
Cezayir sokaklarında çarşaflı kadın yoktu. Müslüman kardeşler bu hale getirdi
Ekonomi çöktükçe halk İslama sarıldı
Cezayir, İran, Pakistan, Afganistan, Türkiye…. Eski halleri daha modern demokrat, zamanla daha çok İslamcı oldular
İslamcılar demokrasiyi kullanarak iktidara geldi ve demokrasiyi yok etti
Arafat, ben devrimle evliyim dedi ama sonra kendinden 33 yaş küçük Hristiyan bir kızla evlendi. Sekreteri.
Sekreterle evlenme çok var
Hamas İsrail’in piyonu. Yaptığı her şey her zaman İsrail’e yaradı
Saddam, Kaddafi, Erdoğan, Esad hepsi İslam dünyasının lideri olmak istedi.
BOP:
1- İsrail kuruldu
2- İran devrimi oldu
3- Ilımlı İslam
4- Kürt devleti
Davos ve Erdoğan “one minute” : ABD diktatörleri terk ediyordu, Müslüman kardeşler iktidara yürüyordu, Müslüman kardeşlere lider olmak için İsrail’e kafa tuttu 1-Davos 2- Mavi Marmara olayı ile Filistin’e yardım.
Suriye’ye giriş, 15 Temmuz’dan sonra TSK Suriye’ye girdi. Kürt bölgesinin sınırlarını Akdeniz’e ulaşmasını engellemek istedi. Ama bundan sonra ABD ve Rusya Türkiye’yi dışladı Doğu Akdeniz’den uzak tuttu. Doğal gaz rezervlerinden uzaklaştırmış oldular
Mutsuz bir Diyarbakır Türkiye için tehdittir. Mutlu Diyarbakır Irak ve Suriye için tehdittir.
Graham Fuller “iktidar İslam sloganını kullanıyor. ABD’yi suçluyor. Seçimi böyle kazanır ama iktidara gelince yoksulluk ve eğitim sorunlarıyla boğuşacaklar. Bu sorunları çözemeyecekler. Çözemeyince de gidecekler”
Soğuk savaş döneminde solun güçlenmesi İslamcılarla kırıldı
Ilımlı İslam, 12 Eylül ile başladı. Evren elinde Kuran’la miting yapıyordu. Din dersini zorunlu yaptı.
Müslüman kardeşler Mısır’da CB adayı gösterip orduyu tahrik etmek istemiyordu. Ancak Erdoğan’ın gazladığı Futuh aday olunca mecburen aday gösterdiler. Böyle Müslüman kardeşlerde çatlak başladı ve sona giden yol açıldı
Mısır’ın yaklaşık %20’si liberaller ve Hristiyanlar Atatürk hayranı. Çocuklarına Mustafa Kemal adını veren çok var.
Ortadoğu’da Mustafa Kemal hayranı olan geniş bir kitle var
2003 yılında TBMM tezkereyi reddedince 4 ay sonra 11 Türk subay, askerleri, Türkmenlerin başına çuval geçirdiler.
Özal Türk-Kürt Federasyonu düşünüyordu. Adı Anadolu Cumhuriyeti
Talanabi “Özal, Iraklı Kürtlerle Türkler arasında köprü kuran mühendis”
Kürt devleti, 1946, İran, Molla Barzani bağımsızlık ilanı. SSCB destekli idi. 4 ay sonra SSCB çekilince İran Kürt devletini işgal etti.
Özal:
1- Türk Kürt barışı
2- Türk Kürt Federasyonu
Talabani ve Barzani Özal hayranı Kürtleri katliam ve açlıktan korudu Türkiye diyorlar. Saddam’a karşı
Kürt sorunu savaş, şiddet, silah ile çözülmedi çözülmez
Demokrasi rüyası şeriat kabusuna dönüşüyor
Kobani kuşatması, bundan sonra ABD, YPG ve PYD ye daha çok destek verdi. Suriye’de fiili Kürt bölgesi kurulmaya başlandı. İran Akdeniz arasında Kürt bölgesi hazır oldu
Erdoğan’ın hapse girmesine sebep olan okuduğu şiir Ziya Gökalp’in değil
Demirel, 1974 sonrası ABD üsslerini kapattı. Ambargoya misilleme