Bir sokak düşünün ismi Sakin ama aslına Sakın bir sokak sakınmanız gereken kentsel dönüşüme girecek kadar virane, yaşayan sakinleri ile hayattan gerekli darbeleri almış olan sokak.
Genç kızımız Tuğçe'nin yolu da bu sokağa düşer, emlakçısı, esnafı, komşuları ile çok başka hayatlara şahit olur. Kendi hayatında ise yaşadığı travmaları gün yüzüne çıkaracak gelişmeler yaşar.
Eserde geçen yan karakterlerin her birinden ayrı bir roman karakteri çıkarmış öyle ki hepsini okurken insan kendinden dersler çıkarıp, önyargılarını gözden geçirme fırsatı buluyor.220 sayfalık eser elimden su gibi aktı sizlere de tavsiye ederim. Sanırım beni en çok etkileyen dokuz yaşındaki masum evlat Tayfun oldu, yüreğinin kirlenmemesini diledim. Bir de annesinin başına gelenler elbette çektiği zorluklar ve verdiği yaşam mücadelesi, kendisi ile ilgili öğrendiği gerçekler beni şaşırttı.
Selen karakterinin iyileşme sürecini okumak da güzeldi. Doğan karakterinin sevdiğine sahip çıkması hikâyeye ayrı anlam kattı.
Eserin sonunda yer alan yazarımızın notu ile bitirmek isterim:
"Çocuklar aileleri tarafından dengeli bir ölçüde sevgi ve şefkat göremezlerse çeşitli psikolojik rahatsızlıklar, zararlı madde bağımlılığı, hırsız veya katil olma gibi eğilimler gösterebilirler. Sevgi hayat kurtarır."
@kitaplardabulusanlar
@gulcinadakaraca
@gldn_okuyor
@yolakademiyayinevi
#sakinsokak
~
Kiminin gerçeği, kiminin rüyasıdır. Ama aslında sen neye inanırsan gerçek odur.
~
Herkes ölüme hazır değil gibi yaşar, ama etrafta biri öldüğü an her şeyi ezbere bildiğini fark eder. Doğum gibi doğal olan ölüm, bir anda kabul ediliverir. Başta imkansız gibi görünür, ama birkaç saat içinde insanın cansız bedeninin toprağın altına gömülmesi normalleşir.