2024 82. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2024 21:39
#okudumbitti YAZAR: ALİ BEKTAŞ YAYIN: ROMANOKU YAYINLARI Herkese merhabalar bugün sizlere Ali Bektaş'ın kaleminden gün yüzü kitabıyla geldim. Ankara sokaklarında aşka ne dersiniz? Kulağa hoş geliyor dimi banada öyle gelmişti Ankara sokaklarında aşk ama bu sefer bildiğimiz aşklardan değil bambaşka bir aşka tanıklık ediyoruz. İçerisinde bir çok karakter olmasına rağmen ana karakterlerimiz Umut ve Yıldız'ın aşkına tanıklık ediyoruz. Yıldız ve Umut bir mesai akşamı yürüyüşe çıkmalarıyla aşkları filizlenir. Fakat masum bir aşk değildir maalesef ki burada aldatılan oyuna getirilen Umut olur çünkü daha sonrasında Yıldız'ın unutamadığı eski sevgilisi çıkar ortaya Umut'un yokluğunda ve her ne kadar Yıldız eski sevgilisi Levent'i istemese de aslında içerisinde halen ona karşı hisler beklemektedir. Yıldızı neler beklemektedir? Gelelim Umut'a herşeyden habersiz maden ocağında yaşanan facia'yı tvde gören Umut daha fazla yaşananlara gönlü el vermez ve olay yerine ölenlerin ailelerine gitmeye karar verir ve olay yerine gittiği vakit beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Her ne kadar Yıldız ile aşk yaşasa da karşılaştığı süprizle mutlu olur Umut. Umut'u hangi süpriz beklemektedir? Yazarımız sadece bir aşkı anlatmamış günümüz olaylarına da değinmiş diyebilirim. Yorumumu burada sonladırmadan önce sevgili yazarımız Ali Bektaş hocama yazarlık yolunda başarılar diliyorum. #ALINTILAR "Aşk belki de hayatın can sıkan gerçeklerinin üzerine serdiğimiz toz pembe bir örtü. Örtüyü kaldırıp ucundan baktığımızda, çırılçıplak insanlığımızı görüp, gerçeklerden hızla kaçmayı tercih ediyoruz." "Mevlâna'nın da anlatmak istediği gibi: Dün geçti cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım!" "Bir söz var ya hani; taş devri tunç devri, şimdi devir puşt devri. Biz de böyle bir devre denk geldik ne yazık ki!" Sol göğsümün üstünde taşırım her daim, üç satıra sıkışan ömürlük sızıyı.
Gün YüzüAli Bektaş · Romanoku Yayınları · 2023405 okunma