OKULLARDA OKUTALIM
2024 5. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2024 00:11
Bu kitap sadece Finlandiya halkının aydınlanması, gelişmesi için yazılan bir kitap gibi gözükse de aslında tüm milletlerin bir şeyler çıkarabileceği bir yapıttır. Atatürk' ün okullarda mutlaka okutulmasını istediği bir kitaptır. Ulusun istediğinde bataklıktan " beyaz zambaklara" ulaşabilmesinin hayal olmadığı aksine gerçekleşmesi gayet olanaklı olduğu unutulmamalıdır. Finlandiya hep örnek alınan bir ülke olmuştur. Aslında ne geniş tarım arazileri vardır ne hammaddeleri ne de teknolojileri çok ileri seviyededir. Bunu eğitim sayesinde başarmışlardır. Okullara yatırım yapmışlardır. Ezberci sistem yerine uygulayıcılığı esas alan bir sistem benimsemişlerdir. Beyaz Zambaklar Ülkesi , Türkiye' de en çok okunan kitaplardandır peki neden örnek almıyoruz ? Bir şeyleri ileri götürmek için çabalamayıp oturduğumuz yerden sürekli şikayet eder vaziyetteyiz? Finlandiya günümüzde örnek alınan bir ülke olması hep öyle olduğunu göstermiyor. Halkın evlerinin pencerelerine cam takması dahi lüks olduğu bir ülkeden, tatlının zengin yemeği sayıldığı durumdan bu vaziyete gelmişse eğer biz kat ve kat Finlandiyalar yaratırız. Kendimizi geliştirmeye önem verelim. Bunu hem kendimiz hem de milletimiz için görev sayalım. Atatürk bu kitabı okutulmasını istemişse bir çıkarım yapmamız içindir. Kitap okuyalım. Lisan öğrenelim. Tarihimizi araştıralım. Vaktimizi boş geçirmeyelim. Hazır yeni yıla da az kalmışken kendimize yeni hedefler koyalım. İyi okumalar dilerim
Beyaz Zambaklar ÜlkesiGrigory Petrov · Ayrıntı Yayınları · 2020124,7bin okunma