Herkese Merhaba
Bugün sizlere Mehmet Akif Gülal kaleminden Sızı kitabının yorumu ile geldim
Aralık ayının sıradaki kitabı 2022 yılı basımlı 60 sayfalık bir kitap.
Şiir okumanın herhangi bir sebebi var mı? Bana göre sebepsiz yere, sevildiği için okunur şiir. Hele mevsim sonbahar ya da kışa dönmüşse daha bir anlamlı oluyor.
⚘Mehmet Akif hocamın kalemiyle Gül Hırsızı kitabıyla tanışmıştım. Sırada Sızı kitabı var. Kitabımız Sızı ve Yaz Yitiği isimli iki bölümden oluşuyor. Şiirlerin temaları aşk, sevgi, hasret, memleket, kadın c*nayetleri, yaşanmışlıklar, Türkiye'nin son yirmi bir yılı, Ankara'dan, Eminönü'nden, Gülhane Parkı'ndan ve Taksim'den, toplumsal konulardan bahsedilmektedir. Sızı kitabı M.Akif hocamın yılların birikimini aktaran, anılarının en güzel tasvirini eskimeyen resimleriyle süslemiş, sızlamış bir yüreğinden, parçalanmış yaşayamadığı duygularını kaleminden dökerek düz yazı şeklinde şiirsel bir üslupla bizlere sunmuş.
⚘Kısa, yalın, net, samimi ve basit dile sahip, samimi, anlaşılır ve sade dil tercih edilip bu şekilde yazılmış dizelerle buluşuyoruz.
Alıntılanan metni gizle
⚘Okuyunuz efendim. Bir şiir okumamış kadar kötü olmayınız.
Sizlere kitaptan sevdiğim birkaç dizeyi alıntı bırakıyorum
⚘Ve Özgecan ve Fatma ve Ayşe ve Öznur ve şiirime isimleri sığmayan...
Ülkenin şiddet tarihinde öldürülmüş kadınlar.
Ah kadınlar!
Mahkemelerin dilinde uydurulmuş yalanlar.
⚘Ah sevgilim,
zamandır feleğinden geçtiğimiz.
Zamandır hatırası bu aşkın...
Aşkın haritasından bu şehir
Silindikçe kanayan...
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ