·296 syf.····Okunma: 01 Aralık 2024 14:15 İnsan yaptığı şeydir, yapacağını söylediği şey değildir. (Jung)"
Yazar, nasıl daha iyi yaşamalıyız? Temel sorusu üzerinden; okulda öğretilmeyen yaşam becerilerini, duygusal zekânın önemini, dikkat ve odaklanma becerisini, eleştirel düşünmeyi, zaman yönetimi ile bir yaşamı yeniden inşa etme konularını ele alıyor. Aynı zamanda düşünmenin ve dönüşmenin de yollarını gösteriyor. #bahareriş anlatılan konuları başarı hikâyeleriyle ve önemli araştırmalar ile destekliyor.
Sosyal medyada veya başka şekilde harcanan saatlerin/zamanın nasıl kullanılacağı ve faydalı hale getirileceği açıklanıyor.
Bence kişisel gelişim kitabı olmayıp araştırmaya dayanan bir eğitim kitabı.
Eserin üslubu sade ve anlaşılır, zaman zaman esprili geçişler de var. Özellikle de gençlere yol gösterici ve faydalı bir eser. Kitabı dikkatli okumak ve not almak lazım. Herkese önerimdir.
#alıntılar
“Çocuklar yolun başındayken hata yapmaktan korkmazlar; biz onlara hata yapmanın korkunç bir şey olduğunu öğreterek deneme, yanılma, öğrenme ve yeni bir şey ortaya koyma kapasitelerini sekteye uğratırız.”
“..hatalar yalan duygularla başlıyor."
"Nazik olun, çünkü karşılaştığınız herkes farkında olmadığınız zorluklarla boğuşuyor."
"Kardeşim, ümidimi yitirmedim... Hayat her yerde, hayat dışarıda değil içimizde..."