2024 79. kitabı
Dönem romanları, bizi hem anlatılan zamana hem de olayların yaşandığı yerlere götürür. Bu kitapta 1930 lı yılların sonları ve 2000 li yılların başında, Venedik'e iki zamanlı yolculuk yapıyoruz. Yazar, tasvirleri ve karakterlerin bakış açısı ile kiminin kokulu ve sularla iç içe olan evleri ile anlamsız bir yer olarak gördüğü fakat romantik ruhlar için büyülü, sanat ve güzelliklerle dolu bir şehir olan Venedik'i yaşatıyor bize. İki zamanlı kurgularda, bir yandan günümüzde karakterin hayatının hangi yöne doğru gittiği ve geçmişle ilgili sırları nasıl çözeceğini, bir yandan da geçmişte neler yaşandığını okuruz. Bu kitapta aynı merakla ilerliyor. Geçmişte, Juliet'in adımlarını takip ederek, savaşın gölgesinde yaşanan yasak bir aşka, günümüzde ise oğlundan ayrı kalan ve büyük teyzesinden kalan üç anahtarla, yeni hayatına yön vermeye çalışan Caroline'e eşlik ediyoruz. Özellikle geçmişin taşıdığı sırlar, sayfaları daha hızlı çevirmenizi sağlıyor. İki güçlü kadının, gizem, hayatta yaptığımız seçimler üzerine ilerleyen hikayesini, okuru yormayan, sade bir anlatımla okumak isterseniz tavsiye ederim.
Üç AnahtarRhys Bowen · Arkadya Yayınları · 2024357 okunma