Mahir yanlışlıkla bir kadını vuruyor.
Bu esnada binanın çevresine büyük bir halk kalabalığı toplan­mış, güvenlik kuvvetleri tarafından abluka altına alınmıştır. Çayan ve Cevahir'in konuşmalarını dinleyebilmek için evin bacasından içeriye bir mikrofon uzatılır. Ayrıca helikopterlerle ev ve çevresi havadan da izlenmeye alınır. "Binanın sarıldığını görünce Mahir Çayan mutfak penceresin­den, Hüseyin Cevahir, banyo penceresinden, 'Yaşasın Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi' diye bağırmışlar, halkın aleyhte tezahüratı karşısında bu pencerelerden hedef gözetmeksizin ateş açmışlardır. Bu atışlar sırasında, Çayan'ın ateş ettiği istikamette bulunan Gül­süm Bölme isimli bir kadın isabet eden kurşunla yaralanmıştır.
Sayfa 419·Kitabı okudu
Sanık kendileri­nin halk yararına hareket ettiği iddiasındadır. Fakir bir kadın olan Gülsüm'ün ve küçük burjuvazi olarak nitelendirdikleri bekçi Hüse­yin'in sanık tarafından kurşunlanmasının bu iddiaları ile ne derece ters düştüğü açıktır. Ayrıca sanık İnsan Hakları Evrensel Beyanna­ mesi'ne aykırı hareket edildiği iddiasındadır. Türk Milletinin tekef­füzünde bulunan müdafaasız bir yabancının hunharca öldürülmesi İnsan Hakları Beyannamesi'nin hangi maddesinde yazmaktadır. [Askeri Savcı Naci Gür]
"Sanıklara ihtar! Sanıklara ihtar! Ben İkinci Zırhlı Tugay Kumandanı Tuğgeneral Celal Bulutlar'ım. Size ihtar ediyorum. Halen bulunduğunuz ev bir binbaşının evidir. Rehine tuttuğunuz çocuk bir binbaşının kızıdır. Kendisini derhal serbest bırakın. Silahlarınızı pencereden dışarı atın, balkona çıkın. Sizi ben teslim alacağım. Et­rafınız çevrilmiştir. Savunmasız ve masum bir Türk çocuğuna za­limce davranacağınıza ihtimal vermiyorum. Teslim olduğunuz tak­dirde size hiçbir fena muamele yapılmayacaktır. Aksi halde sizi hal­ka teslim edeceğim." Çayan ve Cevahir, Bulutlar'ın bu sözlerine, "Asla teslim olma­ yacağız. Bizim buradan ölümüz çıkar. Çocuğa dokunmayacağız. Çocuk ancak sizin ateşinizle ölebilir. Silahımızı da asla teslim etme­ yeceğiz. Erkek adam silahını atmaz. Bizi teslim almaya gelirseniz silahımız size dönecektir" karşılığını verir.