2024 127. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2024 23:09
Puanım 2/5 (%40/100) Babil'i ilk çıktığı zamanlar kapağı ve isminden dolayı okuma listeme almıştım ama bir türlü sıra gelmedi. Sonra üzerinden 2 yıl geçti ve kitap Türkçe'ye çevrildi. Ve
BabilR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20241,914 okunma
··2 alıntı·
1 +1'leme
11,8bin Gösterim
Mert Öncel
Mert Öncel
Çok acımasız bir değerlendirme olmuş bu kadar kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum :) Yorumda katıldığım nokta fantastik diye etiketlenmiş bir kitap olduğundan bu yönünü, büyünün nasıl işlediğini vs okumak isterdim. Onun haricinde 10 puanlık bir kitap olmasa da 4 puanı da hak etmiyor bence.
Buçuklu puan vermiyorum ben yüzdelik olarak ekliyorum ona bakılırsa 2.5 (5) puan gibi kitap. Başları 4 falandı sonra 3e düştü sonra daha da düştü benim için çünkü takıldığım yerler düzelmedi daha da kötüye gitti...Arka plandaki fikirler güzel uygulaması kötü aktaramamış bence beni üzen de o oldu. Fikir çok özgün çok iyi olmasa bile bazen öyle şekilde aktarıyorlar ki hayran kalıyorsun burada tam tersi durum olmuş. Çok popüler olduğu için iyi yorumlar ağırlıklı ama dikkatli bakınca benim gibi düşünen bir sürü kişi olduğunu da gördüm çoğu da zaten yarısında %60ında bırakmış kitabı. Tecrübe oldu deyip devam edelim hahah
Hocam 2 yıldır benim de kütüphanemde okunacak kitaplar arasında duruyor. Biraz önce elime alıp önsözü okudum. Sonrasında okuyoruma eklemek için 1000kitapa girdim ve sizin yorumlarınızı okudum. Umarım dediğiniz gibi değildir :) 2 yıldır kapağına bakıp bakıp içten içe bu güzel bir kitap en iyisi bunu en stresli zamanlarımdan birinde okuyayım deyip durdum. Bu hafta 3 tane nurtopu gibi boyun fıtığımın olduğunu öğrendikten sonra çöken moralimi düzeltsin diye başlıyorum okumaya. Hadi rastgele…
İnceleme için teşekkürler
Zaten popülaritesi sebebi ile itici geliyordu, şimdi bu yorum ile yanına pek yaklaşasım gelmedi işin açıkçası
Yani cidden kapağında New York Times çok satılan kitap görünce kaçmak lazım…Bu kitaplardan 100 tane okuduysam sadece 3 4 tanesi tatmin etmiştir kalanlar hep balon. 200 250 sayfa kitap olsa okuyun deneyin diyeceğim de neredeyse 700 sayfa yani…Balon çıktı maalesef halbuki ana fikir güzel üzdü beni maalesef
Çok güzel bir yorum olmuş.Ben de yeni bitirdim ve son 200-300 sayfa bitmek bilmedi.Gereksiz uzatılmış olduğunu düşünüyorum.
Artık elimde sürünmeye başladı kitap. Bir de yorumlarına bakayım dedim. Tam da hislerime tercüman bir yorum. Yabancı dil öğrenmeyi, etimolojiyi seven biri olarak çok hoşuma gitti ilk başta ama sonra başka birşeye dönüştü. Gereksiz detaylandırılmış. Araya serpiştirilen gümüş külçelerin büyü etkisi ile fantastik olmaya çalışmış ama olamamış gibi. Özellikle dipnotlardan ayrı bir kitap çıkar kesinlikle. Aslında çok daha güzel bir akışla sunulacakken yazık olmuş konuya.