"Keşke hayatımızın akışını geri sarabilsek, tüm filmi yeniden oynatabilsek: ilk kelime, ilk cümle, ölüm ya da seni seviyorumun ilk ifade edilişi.
Geçmiş ve gelecek bir bütün olarak sarar bizi. Bazen ben kimim dediğimiz noktalarda var oluruz aslında. Keşkelerden çok iyikilere yer vererek, yazarımızın da dediği gibi " bazen gerçekten de sadece bakmak istediğini görür insan" nereye, kime, neye bakmak bize bizi sunarken Üzerimizdeki yükü hafifleterek Hayata geri döneriz, Üzerimizdeki yük bazen sevdiğimiz şeyler olsa bile bakmaktan vazgeçmeyi bilerek hayatı yaşamak ve her an veda edecekmiş gibi onunla dans etmeyi öğrenmek gerekiyor.
Mona'nın Gözleri kitabında Thomas Schlesser bizleri gözlerini geçici bir süreliğine kaybeden Mona ve dedesi ile 52 sanat eseri resminin vermek istedikleri mesajları, renklerin dünyası ile buluşturarak resimlerin renkli dünyasına davet ediyor.
Thomas Schlesser sade, akıcı uslubu ile resimlerin bizlere verdiği mesajlarla nereye nasıl bakmamız gerektiğini öğreten harika bir eser.
Resim yapmayı, sanatsal galerileri gezmeyi seven ve resim sanatına ilgisi olan herkesin keyifli okuyabileceği bir eser.
Genlerimizin karakterimize ve hayatımızın akışına yansıyan yönlerini yoğun olarak hissettiğim eserde savaşmanın, hayatı oluruna bırakmanın, her şeyi yeniden inşa edebilmek için şartlar ne olursa olsun sıfırdan başlamanın, ayrılıkları fırsata çevirmek gerektiğinin, mucizelerin Biz isteyince hayatımıza geleceğinin ve renklerin, resimlerin bizlere verdiği alt mesajları dikkatle okumak gerektiğinin güzelliklerini öğrenirken Mona Lisa tablosunun derin öğretisi hayata gülümse öğretilerini beğenerek okudum.
"Sonuçta hayat nedir ki?
Nihayetinde ne kalır geriye?
Elbette anılar ve başka Hayatlar üzerinde yankılanan izler "
Sizlerede varlığınızla hayatınızdaki insanlarda güzel öğretiler izler bırakabilmeniz dileğiyle
keyifli okumalar dilerim