Uzun süren okuma maceramın sonunda Cadı Toplayıcısı'nı bitirmiş bulunuyorum. Beğendim mi? Eh~
Eski hikayeleri anımsatan bir tarzı olan bir romandı. Cadılar büyü yapmak için birtakım sözler söylemek zorundalar ancak ana karakterimiz Raina bir dilsiz. Ayrıca cadıların büyü gücüne sahip oldukları da vücutlarındaki dövmelerden anlaşılıyor. Raia'nın dövmeleri de yok.
Ancak yine de büyü yapabilen Raina oldukça nadir şeyler yapabiliyor.
Ana karakter ve onun gizemli hikayesini bir kenara bırakacağım çünkü bunlar artık standart hikaye girişleri haline geldi. Mutlaka birileri bir şekilde farklı ve dünyayı kurtarıyor. Harika.
Maalesef Raina'yı sevemedim. Bana oldukça yavan bir karakter gibi geldi. Bir çeşit... alıklığı vardı. Zorluklar içerisinde büyümüş ama nedense aynı zamanda şımarık gibi hissettiriyordu.
Bir diğer ana karakterimiz Alexus'a gelirsek; kendisi meşhur cadı toplayıcısı olarak görev yapmakta. Güçlü cadıları köylerinden alıp kraliyet adına muhafız yapmakla görevlendirilmiş. Çünkü neden olmasın?
Alexus'un ilerleyen sayfalarda kabız olmuş gibi bir karaktere büründüğünü düşünüyorum. Sürekli bir şeyleri yapmak istiyor ama asla yapamama gibi bir olayı var. İnanılmaz güçlü olması gerekiyor ama gücünü kullanamıyor.
Dolayısıyla Alexus'u da beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
Olaylar akıcı ilerliyor gibi o yüzden bir aşırı yermiyorum. Ama diğer bütün fantastik romanlardan bir farkı yok. Bir yerden sonra sadece sonuna gelmek istiyordum.
Kısacası benim için meh~ denilecek bir kitaptı. Devamını okur muyum bilmiyorum. Bariz bir yarım bırakma şeklinde bitmişti ama sonunu zaten tahmin edebiliyorum. Gerek olmaz sanırım...