2024 16. kitabı
Bugün böyle minik , hemen okunup bitecek tarzda bir kitap yorumu ile geldim.Farklıydı , gerçekten altını çizmek istediğim ve çizdiğim çok yer oldu.Çok güzel alıntılar vardı.Hayata dair çok güzel düşünülmesi gereken noktalar.Hemen şöyle biraz bahsetmek istiyorum tabi yazarken spoi vermemek için dikkat edeceğim çünkü spoi verebileceğimi düşündüğüm bir kitap. Bilge .. Güzel bir çocukluk geçirmiş güzel ama bazı zamanlar zor bence.Kendisi ile ilgili farkındalıkları ortaya çıkmaya başladığı zaman bir anda büyüyen ve ailesinden uzak kalmak zorunda kalan Bilge .. Zor bir babası olan , bazı şeylerin Bilge için korkulu olduğu , yasak olduğu dönemler mesela ağlamak gibi .. Kendisi ile ilgili gerçekler ve bu gerçekleri söylediği zaman babası ile konuşmamak durumunda kalan , annesini yıllar sonra kaybeden ve bunu uzaklar da bir yerlerde olduğu için öğrenen Bilge .. Bilgeciğim Ama hep dimdik duran , güçlü durmaya çalışan bir kadın.Ablası da var , çocukluk dönemlerinin en güzel kahramanı olan ablası birlikte oyunlar oynadığı , güldüğü , eğlendiği .. Şimdiler de sık görüşmediği ablası var ama uzaklar da bir yerlerde o da .. Ve Bilge’nin babası .. Artık hasta çok hasta bakacak kimsesi olmayınca Bilge geri geliyor yıllar sonra .. Bilge’nin gerçeğinden sonra hiç konuşmamışlar ta ki bu zamanlara kadar.Ama babası varlığından yine harbersiz çünkü çok hasta yani komada .. Bilge yapayalnız annesi yok , ablası yok , arkadaşları yok .. Babası var ama o da her şeyden birhaber.. Sonra ne olacak acaba ? Bilge’nin ailesi görüşmemesini daha doğrusu babasının onunla konuşmadığı sebep ne olabilir ki ? Okumalısınız diyorum.Farklıydı güzeldi.Kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir kitaptı.Ben çok beğendim. Sevgiler
1000k
Babam, Ev ve Yumurta KabuklarıFatma Nur Kaptanoğlu · Can Yayınları · 2024638 okunma