#okudumbitti "Unutmayın, duygular asla basit değildir. İntikamın rahatsız vicdanla çözülmez bir bağı vardır; suçluluk da o hissi yaratan fiili uygulamaya zorlanmakla el ele gider. İki yanı keskin bir kılıç, sapını tutanı hem kurban hem cellat haline getirir."
Merhaba sevgili kitapseverler, The Kitap Yayınları yine yapmış yapacağını ve biz okurları polisiye, psikolojik gerilim,aksiyona,bol bol doyuracağı "Kelebek Evi" kitabını bizlere sunmuş.Kelebek Evi Kopenhag serisinin 'Kiracı'dan sonraki ikinci kitabı,Ben ilk kitabı okumadım ancak aralarında herhangi bir bağlantı yok, bağımsız kitaplar.Kitabın bütünlüğünü asla bozmuyor.
Sadece yazarın kalemini o kadar sevdim ki serinin hem birinci hem üçüncü kitabını da oldukça merak eder oldum.
The Kitap Yayınları'nın en sevdiğim özelliklerinden biri kesinlikle çeviri eserlerde çok başarılı olması, donanımlı,işinin ehli çevirmenler tarafından muazzam eserler okuyoruz.Kitabın akıcı ,sürükleyici olmasındaki etkileri büyük
Kitabın konusuna gelecek olursak, Kopenhag'da ünlü bir tıp merkezinde bir hemşire aşırı dozda bir ilacı yaşlı bir erkek hastaya enjekte ediyor.Peki ama neden?Bununla eşzamanlı olarak Kopenhag'da ilginç bir cinayet işleniyor.Bir kadın,vücudunun atardamarlarına denk gelen yerlerinden kusursuz kesiklerle kanı boşaltılmış halde şehrin çok ünlü bir çeşmesinin içinde bulunuyor.Cinayet soruşturmasında Dedektif Jeppe Korner görev alıyor.Ama art arda gelen cinayetler Jeppe'yi hem katil ya da katillere yaklaştırıyor hem de onu oldukça zorda bırakıyor.İncelemeler,araştırmalar onu iki sene önce kapanan Kelebek Evi denen bakımevine yönlendiriyor,bu bakımevinin sakinleri olan gençlerden şüpheleniyor peki ama neden? Jeppe'nin ortağı Anetta doğum izninde olmasına rağmen serbest dedektiflik yaparak bu davanın izini sürüyor.Kitap ilerledikçe yazar, cennet gibi bir şehir olarak bilinen Kopenhag'ın nasıl bir ahlaki çürüme, vicdansızlık,aldatmaca, açgözlülük ve hırs içinde olduğunu gözler önüne seriyor.Güvendiğimiz kurumların nasıl bir yapı olduklarını okuyunca aklıma ülkemizde ortaya çıkan 'Yenidoğan Çetesi' geldi ve ürperdim.Hırsın ve vicdansızlığın nelere yol açtığını anlatan harika bir kitap.Kitapseverler çok sevecek bu kitabı