2024 46. kitabı
#okudumbitti "Neydik, neredeydik, evimiz neresiydi? Gördüğüm birçok yer ve durum bana tanıdık gelse de hiçbiri içine yerleşilecek kadar tekin değildi. Bu yerleşememe duygusunu tanıdıktan sonra, kendimi hiçbir yere ve hiçbir şeye ait hissedemiyordum. Zihnim ve bedenim bütün bunlarla yağmalanırken boğazım irili ufaklı ukdelerle doluyordu." Merhaba kitap dostlarım, @m.veysi.boran hocamın kaleminden @everestyayinlari'nın bünyesinde çıkan kitabı "İki Meltem Arasında" kitabı ile sizlerleyim. Hocamın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılı ve sağlam bir kurgu okudum. Yazar kitabında geçmiş ile bugün arasına sıkışıp kalmış,adı belirtilmeyen bir karakterin içsel yolculuğunu okuyucuyu sarsmadan,oldukça içten ve sade,akıcı bir dille anlatıyor.Ayrıca yazar bu iki zaman arasındaki olayları anlatmak için de "meltem"metaforunu kullanıyor. Yazarın yerinde betimlemeleri ile olayların geçtiği yerleri rahatlıkla gözümüzde canlandırıyoruz.Bu da bence kitabın büyük artılarından biri.Gelelim kitabın kurgusunaBir ailenin beş kuşak boyunca yaşamış olduğu acılar,sürgünler,yalnızlıkları,sağ sol çatışmaları,kardeşi kardeşe kırdıran siyasi eğilimleri öğreniyoruz geçmiş zamanda.Kitap aslında günümüzle başlıyor ve Huri'nin ölümünü okuyoruz.Huri karakterimizin babannesinin evlatlık aldığı kızı.Babanneleri Pamuk'a ölene kadar Huri bakıyor ve karakterimiz için bu yüzden de çok değerli üvey halası.Karakterimiz ayrıca genetik bir rahatsızlığı da beraberinde taşıyor ve zaman içinde doktorlar ona sakin bir yerde yaşamasını öneriyor.Çevirilerle hayatını kazanan karakter sakin yer arayışına giriyor.Huri'yi defnetmek için gittiği Vadi'den ve oradaki yaşamdan çok etkileniyor ve Huri'nin evini tadilata sokuyor,fakat büyük problem şu ki yurtdışında yaşayan kardeşi Sadık ve amcasının oğlu mirastan kendilerine düşeni istedikleri için evin satılması gerektiğini söylüyorlar.Bakalım karakterimiz ne gibi zorluklarla karşılaştı sonrasında.Okuyup değerlendirin derim Kitabı okumamı tavsiye eden sevgili @book._blogerr 'e çok teşekkür ediyorum @m.veysi.boran @everestyayinlari @book._blogerr #bookbloggerileokuyoruz
İki Meltem ArasındaMehmet Veysi Boran · Everest Yayınları · 2024151 okunma