#okudumbitti "Başkalarının düşüncelerini okumaya çalışanlar,kendi olma özgürlüğünü sınırlar.Kimsenin senin için düşündüklerini okumaya çalışma.Eğer beynin başkasının ne düşündüğüne gidiyorsa,kendin olma özgürlüğünü kaybedersin.Kendine hatırlat;Ben kendim olmakta özgürüm ve Evren bu özgürlüğümü destekliyor." (s.149)
Merhaba kitap dostlarım bugün size @ceresyayinlari'nın bizlerle buluşturduğu @sebnembolkanarin hocamın kaleme aldığı trajikomik bir kişisel gelişim kitabı olan "Eyvah! Evren Beni Dinliyor!"kitabıyla geldim.Beni bilen bilir öyle şunu yapın hayatınızda şunlar olacak diyen kişisel gelişim kitaplarına karşı hep bir mesafem vardır.Ama hocamın kitabı roman tarzında sürükleyici bir anlatım ve akıcı bir dille yazıldığı için inanılmaz sevdim.Yazar yarattığı karakteri Masal vasıtasıyla mizahi bir dilde okuyucusuna, karşılaştığı olaylara tek bir pencereden bakmak yerine farklı bakış açılarıyla bakmasını,asla umutsuzluğa düşmemesini, olaylara pozitif bir yaklaşımla yaklaşmak gerektiğini,dikte etmeden öneriyor.Bu kitapta karakterin başına gelenlerle sık sık karşılaşıyoruz aslında,Masal bu problemlerle nasıl başa çıkıyor?ya da çıkıyor mu?okuyup görelim.Hadi size biraz Masal'ı anlatayım Masal hayalperest, oldukça sakar,hayatın aksilikleri hep onu bulan,yalnız bir kadın.Çekilişten kazandığı tatile bile çıkan son aksilikten dolayı o değil bavulu gidiyorUnuttuğunu sandığı aşkı Barış ile karşılaşmaları ve sonrasında yaşadığı aksiliklere güleyim mi ağlayım mı bilemedim.Annesi ve en yakın arkadaşı onun için çok üzülüyor ve arkadaşı ona bir kişisel gelişim kitabı hediye ediyor.İste her şey bu kitapla başlıyor yazarın yer yer kişisel gelişim cümlelerini okuyucuyla paylaştığı bölümler...Masal bu kitapla zihnine hükmetmeyi,evrene olumlu mesajlar göndermeyi öğreniyor,bakalım yaşadığı aksiliklerden kurtulabildi mi? Şanssızlıkları sona erdi mi?Hayatının aşkı Barış ile nasıl bir son onları bekliyor?Hepsi kitapta.
Kişisel gelişim okuyamıyorum diyen dostlarım bence bu kitap bu tarzdaki eserleri sevmeniz için,mükemmel bir fırsat.Okuyunca bana hak vereceksiniz.Olumsuz düşünce kalıplarından kurtulduğumuz an bizi neler bekliyor okuyup görmenizi isterim