2024 230. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2024 20:10
#deriustasıveçayırkuşu -BRYNNE WEAVER “Güzel karım. Sevimli bir şeytan, acımasız ama masum, davetkâr yüzüyle tezat oluşturan berrak gözlerinde buz gibi ölümcül bir ifade olan karım.” Aşk ve nefret arasında olan o ince çizgi mi işte karşınızda. Kaos ve tehlikenin iç içe olduğu karanlık bir komedi diyebiliriz. Mahveden Aşklar serisinin ilk kitabı Cellat ve Karakuştaki, Sloane ve Rowan’dan sonra, şimdi bu deli ikiliden Sloane’nun en yakın arkadaşı Lark ve Rowan’ın kardeşi Lachlan ile tanışıyoruz. Deri ustası ve aynı zamanda kiralık katil bir temizleyici olan Lachlan, deri atolyesinde sıradan bir yaşam sürmek istiyor çünkü yaptığı işi asla sevmiyor ve istemiyor. Patronunun en önemli müşterilerinden biri olan Montague’lerden bir iş alıyor. Ve bu işi eline yüzüne bulaştırıyor. Tabi bunda Lark’ın da biraz parmağı var diyebiliriz. Her ne kadar bu işi başına açan bir nevi Lark olsa da, (çünkü temizlenmesi istenilen ceset onun eseri) Lark, çayır kuşu evet ama aynı zamanda bir çoklu silici. Yıllar evvel yaşadığı bazı şeylerden sonra bir seri katile dönüşüyor. İkili bir temizlikten dolayı karşılaşmış olsalar da yolları tekrar kesişecek, Lark bir evlilik teklifiyle Lachlan’ın karşısına yeniden çıkacak. Birbirilerinden nefret ediyor gibi görünselerde, arkadaşının mutluluğu için bu sahte evliliği sürdürmeye kararlı Lark. Tabi aynı zamanda Lachlan’ın hayatta kalması içinde. Birbirlerine karşı sakladığı sırları olsa da sahte evlilik gün geçtikçe gerçeğe doğru ilerliyor. Çünkü geçmişten gelen bir düşman kapılarında. Buda ikisini birbirlerine daha da yaklaştırıyor. İlk kitap hala favorim. Çünkü bu ikilinin arasındaki kimya beni pek etkilemedi. Mesela Lark’ın travmatik olayı ve psikopat yönünü yüzeysel değilde daha detaylı okumak isterdim. Lachlan, aslında babasını öldürmüş bir katil ve ilk kitapta biraz daha sert ve acımasız görünüyordu. Bu yönünü de bu kitapta çok göremedim. Kısacası bazı şeyler çok yüzeysel geldi daha karanlık ve kanlı bir ikili okumak isterdim. Bu nedenle bu kitabı sevsemde Sloane ve Rowan hala favori çiftim.
Deri Ustası ve Çayır KuşuBrynne Weaver · Juno Yayınları · 2024323 okunma