2024 59. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2024 23:21
Kuantum ve Kuantum bilgisayar nedir ? Mıchıo Kaku 'nun diğer kitaplarına kıyasla mühendislik ön planda olsa da fizik ,astronomi, biyoloji, kimya alanlarına da yer vermiştir .Kuantum bilgisayarların etkilemeyeceği alan neredeyse yok olduğu gerçeğinden ötürü tüm alanlara yayılan kapsamlı bir kitaptır. Kitapları değerlendirirken yazar ile değerledirirsek kitaptan alınan verim daha da artabiliyor. Kitap kuantım bilgisayarlar hakkında bilgi vermeden önce tarihsel süreci akıcı bir dille ve bilim insanlarının yer yer hayrete düşüren kısa hayatlarındaki olaylar ile bize sunuyor yazar . Biyografi tadında bilimsel bilgiler . İlerleyen bölümlerde kuantum bilgisayarların hayatımızda oluşaturabilecek olası etkilerini ve bilim dünyasında özellikle evrenin başlangıcı , karanlık madde esrarı ,paralel dünyaların varlığı ile ilgili cevap aranan sorulara bu teknoloji ile bulunabileceğini belirtiyor yazar. Tedavisi bulunamayan hastalıklar , enerji kaynakları ( enerji sorunsalları ) Dünya nın başına gelebilecek felaketler hakkında çözümler ( örneğin muhtemel çarpması düşünülen astroitlerin önlenmesi ve zaman tayini gibi )bazında bu bilgisayarlardan nasıl yararlanılabileceği konusununda bilimsel veriler sunuyor . En son bölümde ise yazar bizi 2050 yılının herhangi bir gününde uyandırıyor ve bir günlerini oluşturduğu iki karakter ile anlatıyor.Karakterler arasında geçen diyalog çok keyifliydi. Benim İçin bu bölüm süpriz oldu çünkü okuduğum diğer kitaplarında bu tarz samimi bir öykü bölümü yazarın olmamıştı. Bilimsel konulara değinilirken konu itibarı ile bazı yerleri ağır olsa da uzmanlık alanı olmayanların dahi zevk alabileceği ve bu kuantum ve kuantum bilgisayar hakkında merakı olanların başvurabileceği değerli bir kitaptır. Siber tehdidin de ötesine geçtiğimizde kuantum bilgisayarlarla fethedilecek yeni dünyalar var.Kazanan geleceği şekillendirebilir. Senin favorin ,uzaktaki dağların üzerinden yükselen dolunayı izlemek .
Kuantum ÜstünlüğüMichio Kaku · ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık · 202423 okunma