2024 23. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2024 02:21
Çok ama çok övülen, özellikle okumamın istendiği ve hatta konusunun anlatılamayacağı baya güzel bir kitap olarak bahsedilmişti bana. Belki de kitaptan büyük beklentilerimin olması sebebiyle beğenmedim bilmiyorum. Çok derin değildi sadece yaşadığın hayata şükret adı altında yazılmış bir kitaptı. Ana karakterin kendi hayatından memnun olmaması sonucu intihar etmesiyle başlıyor olaylar. Paralel evrendeki haline bakıp yaşadığı hayata dönmek istiyor. AMA benim anlamsız bulduğum kısım mesela Dan ile evlenmeyi ve pub açmayı kabul ediyor. Evet güzel ama sonra öğreniyoruz ki iyi bi paralel hayat değil çünkü aldatılmış maddi olarak da iyi değillermiş. Ama düşününce neden? Eğer pubı farklı yerde açsalardı da bu olay yaşanır mıydı? Bu kararı değiştirebilirler ve belki de farklı hayatlara geçiş yapardı. Sırf ana karakter kendi hayatına dönsün diye diğer hayatları kötü sonla ya da memnuniyetsiz şekilde yazılmış. En basitinden bir karar verdiğimizde karşımıza birden fazla karar vermemiz gereken yollar açılıyor. Üniversite okumayı seçtin tamam bu ilk kararın ama sonrasında hangi bölümü okuyacaksın? Bin tane bölüm var okunacak. Her birinde de farklı bir paralel hayat söz konusu. Kitabın genel olarak basit bir düşünceyle yazıldığını düşünüyorum. Herkesin en az bir kere düşündüğü bir konu zaten. Eğer geçmişte bu iş yerine diğerini seçsem ne olurdu? X bölümü yerine Y bölümü okusam mutlu olur muydum? Bu zaten hayatımızın her yerinde olan sorular. Neyse kısaca kitap iyiydi akıcıydı atlayarak okusanız bile anlarsınız bir şey kaçırmış olmazsınız çünkü hep aynı devam ediyor. Bu kadar övülmesinin sebebi de okumadı kolay olduğundan daha büyük bir kitleye hitap etmesi bence. (Eğer biri daha gelip bu kitabı bana överse bir tık uzaklaşabilirin o kişiden.)
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma