Mehmet Ağabey'in tabiriyle, "Bu iman fedaisini tanımak, yaşanılan en zor problemleri bile en kolay bir metotla yenip, üstesinden gelmek demekti."
Kutlu yolcular serisinin ilk eseri olan Kutlu Bir Aşk kitabında bizlere;
İntiharla hayata veda etmenin yollarını aradığı zaman rüyasında Zübeyr Gündüzalp'i insanı bir anda sarıp sarmalayan o sımsıcak tebessümüyle kucaklaması ve İbrahim'e 'Gel de seninle kardeş olalım' ifadesiyle,
yaşadığı o çirkin hayattan çıkmasını istiyor.
Yazar İbrahim’e Zübeyr Gündüzalp'i arama yolunda yaşadığı yolculuğu ve manen buluşmanın nasıl olduğunu anlatıyor.
İbrahim'e Zübeyr Gündüzalp'i anlatmak için onunla vakit geçirmiş Üstadın yaşan talebesi Mehmet Ağabey tanıştırılır.
*Zübeyir Ağabey'in hatıralarını yudum yudum içmek, gönül dünyamıza harf harf işlemek gibi...
O nadide hatıraları hizmetin özel bir mekânı olan ve ibretli hatıraların yaşandığı Barla'nın Çam Dağı'nda, o manevî iklimi ruhları ve gönülleri işleyerek dinlediler.
Bismillah...
Dünyevi sevdalardan elini eteğini çekmiş,nefsi heyecanlarından vazgeçmiş, dünyaya dair hayallerini ve beklentilerini davasına feda edip iman ve Kur'an hizmetiyle yanıp tutuşan Zübeyir Gündüzalp, imanlı gençliğe müthiş bir rol model olmuş bir dava adamı.
Öyle ki anne babaların evlatlarına örnek olarak gösterdiği Allah ve Kur'an aşığı, 51 yıllık hayatıyla insanlığa yol haritası olmuş bir kahraman.
Müspet ve dinî ilimleri yaşantılarıyla birleştirerek yeni bir eğitim modeli ortaya koyan bu kahraman Anadolu çocuğu, mükemmel bir birikime, şaşırtıcı bir cesaret ve enerjiye, baş eğmez bir gözü pekliğe sahip olmuş ve hayret uyandırıcı bir ömür sürmüş. Öyle ki psikolojiden sosyolojiye, pedagojiden yönetime, fıkıhtan tefsir bilimine kadar çok yönlü bir ilim birikimin hayran bırakan modeliyle enfes bir yol haritası oluşturmuş.
*Bu nedenle bir eğitimci olarak bu rehber insanının hayatından ibret örnekleri gelen nesil için bir başvuru kaynağı haline getirilmiş. Çünkü onun hayatı yaşadığımız problemleri etkili çözümler sunan eğitim dersleri ile dolu.
**Alıntı içerir.