···Okunma: 10 Aralık 2024 19:28 Selam, zar zor bitirdiğim, elime günlerce yapışan, okurken ağlarım diye ve çok kalın olduğu için yanımda taşıyamadığım o kitabın incelemesini yapmaya geldim!!!
Kitabın aşırı abartıldığını düşünüyorum konusu güzel duygusal bir kitap ama bence gereksiz abartılan kitaplardan biri. 822 sayfanın yarısı nerdeyse bomboş. Bu kadar kalın olması konuyu bir yerden sonra sıkıyor.
Konusuna gelirsek Jude adlı karakterimizin annesi babası olmadığı için yurtta büyümesini ve yurttan kaçtıktan sonra defalarca cinsel istismara uğramasını anlatıyor. Her seferinde öleceğini düşünen Jude o hayattan kurtuluyor avukat oluyor. O hayattan kurtulmuş olsada o hayatın ona bıraktığı travmaları ve kendisini her kötü hissettiğinde kendini kesme arzusundan kurtulamıyor. (çok kötü şeylere tanık olacaksınız ben dayanamam diyorsanız hiç başlamayın derim)
Jude karakterinin şansı az da olsa var mesela çok güzel dostluklara çok güzel arkadaşlıklara sahip oluyor. Aynı zamanda onu evlat edinmek isteyen insanlarla tanışıyor. Çok güçlü bir karakter olduğunu düşünüyorum ama sürekli kendini aşağılamasını kendisini iğrenç görmesinden çok sıkıldım okurken.
Açıkçası kitabı beğenmedim desem yalan olur beğendim ama tekrar okur muyum orası muamma.