···Okunma: 16 Aralık 2024 02:06 Kitap genel olarak güzel ilerledi. Çok fazla yabancı kelime olmasından puan kırdım,yabancı kelimelerden dolayı olaya adapte olmakta zorlandım, yinede yazarımız akıcı anlatmış.
Hayali doktorluk olanların kesinlikle okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kitapta, toplumsal tabakalaşmaya,cinsiyet eşitsizliğine,kadın olmanın getirdiği sıkıntılara,bu süreçte verdiği mücadelelere,duygusal ilişkilerine değinilmiştir.
Cerrah olmak isteyen hazel'in önünde pek çok engel vardı. Bu engellerden en büyüğü kadın olması..
O dönemin koşullarında bir kadın olarak doktor olmanın neredeyse mümkün olmayacağını, pek çok olay karşısında öğrendi ama o sabretti, kararlıydı, sebat ve azimle ilerledi ve her geçen gün hayallerine daha da yaklaştı.
Dr.beecham'dan çok şey öğrendi, ta ki bir gün beecham'ın sırrını öğrenene kadar..
Tabii bu süreçte jack'e aşık oldu.
Bu kadar toplumsal baskının yaşandığı bir yüzyılda onun ilacı jack, motivasyon kaynağı da hayalleri olan cerrahlıktı. Elbette başaracaktı, çünkü insanlara, kadınların bu dünyaya geliş amaçlarının sadece doğurmaktan ve yemek yapmaktan ibaret olmadığını kanıtlaması gerekiyordu.