Zeyd üvey evladı dahi olsa Zeynep gelini sayılırdı. Geliniyle evlenmesi adetlere göre haramdı. Tanrı Ahzab suresiyle bu harami ortadan kaldırdı ve Muhammed gelinyle evlendi. Hani evlilikleri koruma amaçlıydı, yani mağdur ve dul olan kadınlarla evlilik yapmıştı! Zeynep mağdur değildi, kocası da vardı ve gelini sayılırdı!
O kadar ucuz edebiyat yapıyorsunuz ki... O ayetin öncesini bilerek okumadığınızdan eminim. Allah ilk uyarıyı yapıyor. Evlatliklarınız sizin evladınız değildir, Babalarının adıyla çağırın diyor. Hükmünü kesin ve net veriyor. Ayrıca Peygamberin taşıdığı çekinceyi de Allah açıkça belirtiyor. Zeyd ve Zeynep boşanıyor. Dönemin zorluğu altında Zeynep herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Aksine Peygamber eşlerine dünyanın süsünden uzak olmaları ve muminlerin anneleri sıfatı ekleniyor. Ekstra sorumluluk yukleniyor. Bu sorumluluğun altına girme durumu da kadının kendi isteğiyle oluyor. Allah hükmünü vermekten çekinmez. Yalnızca kalbinde hastalık olanlar okuduğunu ya da doğru olanı saptırmaya çalışırlar. İnanmak istemeyenler üzerinde inananların bir sorumluluğu yoktur. Ama inanan kişiye karşı bilinçli yapılan bu basit laf oyunları ile siz yalnızca kendinize zulmediyorsunuz, umarım dönüşünüz erken olur...
Ahmet Humanist ️️
İbrahim Burak Ibrahim bey, net konuşmayın, bu doğrudur demeyin. Çünkü kesin doğruluk diye bir şey yoktur. Bu yazarın ve benim düşüncelerim kendi şahsi fikirlerimiz değildir, paylaşım yaptığım yazılar tekrar ediyorum Sünni kesimin sahih olarak gördüğü kaynaklarda mevcuttur. Şimdi zamanın şarlatanlarından değil! Kuran da kendini açıklayan kitapta değildir! Hep yoruma açıktır, bunu sebepsiz söylemiyorum. Siz bile Kuranın mealini veya tefsirini okuduğunuz zaman başka bir insanın yorumunu okuyorsunuz zaten. Dikkat ettiniz mi tefsirlerin kaynak verdiği noktaları? Yoksa siz Arapçaya vakıfsınız ve direk Kuranı okuyorsunuz ve her şeyi anlıyorsunuz? Kuranın bir şeye ehliyet vermesi“ illa da onu yapacaksanız anlamına gelmediği gibi, onu yaparsanız kimse size niye yapıyorsunuz da dememeli öyle değil mi? Allah bir döneme bakarak kural getirmez. Eğer Allah zamandan münezzeh ise, bütün zaman için geçerli kanunlar vermeli. O dönem kız/kadın savaş esirleri cariyeler olarak alınması normalmiş o neden Kuran istediğiniz kadar cariye alin demiş, bu dönem ise öyle değilmiş gibi gibi işi kurtarma noktaları çok komikçidir. Savaşlarda olur herkes yapıyor deniliyor bazen, eeeee o zaman Bosna savaşında Sırpların Müslüman kadınları cariye olarak kullanmamaları Kuran‘a göre gayet doğal. Ne demek istediğim ince çizgiyi yakalayabilirsen beni anlarsın. Ama sanırım frekanslarımız uyuşmuyor.
Abi bu okuduğun yazar olayı bayağı yanlış anlamış. Allah Teâlâ peygamber efendimizin hayatındaki her olayı bizler için örnek teşkil ettirdi. Yazarın dediği gibi cahiliye zamanından kalma haram nazarı ile bakılan bu âdeti peygamber efendimize yaptırarak böyle bir evliliğin haram olmadığını bu evliliğin Allah Teâlâ katında meşru sayıldığını biz insanlığa gösterdi. Aslında olay bu kadar basit.
Ahmet Humanist ️️
Muhammed Ali Ulupınar Değerli kardeşim, üvey evladın boşanmış olduğu kadına nikah düşer meselesi konu değil. Konu daha boşanmadan bu olayların cereyan etmesi. Onu demek istiyorum. Peygamber örnek teşkil eden bir rütbedir, ve bu örnek bir hareket olmadığını söylemek istiyorum. Bütün evliliklerini sahih görülen kaynaklarla incelediğimiz zaman, bu yazar bunu yapıyor, o zaman durumların öyle güllük gülistanlık olmadığını görüyoruz. Tekrar ediyorum „Zeyd boşandıktan sonra Zeyneb ortada kaldı ve ben almalıyım ve Allah’ta bunun haram olmadığını söylüyor“ diye düşünce olmamıştır. Önceden cereyan etmiş olaylar. Bunu eleştiriyor yazar.
Saçma.. çünkü Zeyd hanımını boşamak istiyordu ve hanım bu sebeple mağdurdu.
Ahmet Humanist ️️
Zeyd neden boşamak istiyordu? Çünkü üvey babası Muhammed Zeynep’i istediğini ögrendiği için efendim. Diyelim sizin söylediğiniz gibi oldu, Zeyd Zeynep’i sebepsiz boşadı! Üvey babasıyla evlenmesi mi gerekirdi o zaman? Üvey babası Muhammed 55/56 iken Zevneb daha 20lerinde. Eğer Kuran doğruysa zaten mesele orda apaçık ortada!