Bu kitapta her şey var!Bu kitabı can yayınlarının öğrencilere özel indirimi vardı merak edip o zaman almıştım. Kitap hakkında şunu söyleyebilirim multidisiplinler bir kitap. Kitabın sosyolojiden, siyasete, medyadan, dine kadar uzanan çok geniş bir konu skalası var.
SPOİLER
Popstar yarışması ve özellikle Acun Ilıcalı’ya çok değiniliyor. Günümüzde de sosyal medya üzerinden bir kimlik inşaa etmeye çalışıyoruz ve herkes para kazanma niyetiyle bir Instagram hesabı açmıyor ve sosyal medyada içerik üreten güzel insanlar da var. Özellikle sanatçılar için sosyal medya çok önemli. Hem gelir kapısı hem de şöhret kapısı ve bu konuyu da kötü anlamda eleştirmiyorum. Kitabın ana konusu belirli bir kitle bizi sosyal medyada takip etmediği sürece hayatta da var olamadığımız. Kitabın yazarı da zaten sadece sanatçılarla yetinmiyor psikologlar sosyologlar birden fazla meslek dalının artık sosyal medyada marka inşa etmeye başladığını dile getiriyor.
Sadece olumsuz olarak göreceğim tek yön bazen cinsiyetçi ifadeleri oldu kitabın yani insanlar tabii ki de her konuda hassas ve duyarlı olmak zorunda değiller ben açık fikirli bir insanım ama aynı zamanda açık fikirli bir insan olduğum için bu konudaki olumsuz eleştirimi de dile getireceğim. Özellikle Milliyet gazetesinden alıntıladığı bir şey vardı onu alıntı olarak paylaştım 1000 Kitap’ta küçük kızların Britney Spears’a bakıp mini etek giymesini eleştirmiş herkes istediğini yapabilir buraya gereksiz takılmış.
Ayrıca birazcık Z kuşağı hakkında da olumsuz ön yargıları olduğunu düşünüyorum yani sonuçta her kuşağın bence bir olumsuz yönü var ama komple o kuşaktan ümidi kesmek gerekiyor gibi düşünmesi biraz üzdü.
Kitap toplumumuzun yapısını da çok iyi inceliyor. En başta da dediğim gibi konu skalası çok geniş.
Çok fazla bir şey anlatmayacağım ama kesinlikle bu kitabı okumanızı öneriyorum. Harika bir kitap.